Mutfak Dekorasyonu

2020 Mutfak Tezgah Arası Tasarımında 8 En İyi Trendler

Yıllar boyunca, mutfak tezgahı arası kaplamaları herhangi bir mutfağın tasarımında önemli bir çalışma parçası olmuştur. Mutfakta çalışma alanının üzerindeki duvarları korumanın yanı sıra, tezgahı tamamlar. 2020 Mutfak tezgah arası kaplamalarında trendler neler bugün yeni tasarımlardan bahsedeceğiz. Eskilerde, tezgah arası genellikle meyve ve sebze grafikleri 4 × 4 seramik döşeme ile renkli tasarımlara sahipti. Zamanla birçok değişiklikler yapıldı. Bugün, doğal taş, cam, ayna, metal, seramik, fayans, tuğla ve ahşap gibi çeşitli malzemeleri seçme lüksümüz var. Backsplash yani mutfak tazgah arkası tasarımı, dokuları ve farklı şekillerde fayansları birleştirmek için, tasarımla daha yaratıcı ve güzel hale geldi. Günümüzde, kişisel dokunuşlar ile serpiştirilmiş geleneksel ve çağdaş tezgah arakası tasarımlarının  karışımını görebilirsiniz. Aşağıda, 2020’de popülarite kazanan 8 tezgah arası tasarım trendlerini inceleyebilirsiniz.

2020 Mutfak Tezgah Arası Tasarımında 8 En İyi Trendler

1. Tavana kadar uzanan tasarımlar

Tezgah arasını düşündüğünüzde hangi alan akla geliyor? Tezgah ile duvar dolabının alt kısmı arasındaki boşluk. Tezgahın üstünde duvarda dolap bulunmuyorsa tavana kadar bir kaplama harika olur. İşte kalıbı kırmanın ve o kiremitin duvarın tamamına yani tavana kadar getirmenin tam zamanı.

Tavan boyundaki arka plakalar, mutfağın tek bir alanını vurgulayarak klasik bir döşemeye yeni ve modern bir görünüm katabilir. Mutfakta odak noktası oluşturabilir veya yüksek desenli bir fayansın etki  ve gururla görünmesine yardımcı olunabilir. Yüksek backsplashes, alanın tüm yönlerini birleştirecek ve alanı çini desenlerinin yansıtıcı nitelikleriyle daha da aydınlatacaktır. Özellikle beyaz metro fayans kullanıyorsanız. Kiremitin tüm dolaplardan görsel bir mola yaratabileceğini ve mutfak yüzey alanına ekleyerek daha açık hissettirdiğini söylememeliyiz.

mutfak trendleri 2020
mutfak trendleri 2020

Daha lüks bir görünüm oluşturmak için renk, doku ve desen kombinasyonuyla oynamaktan çekinmeyin.

2. Daha Büyük Seramikler

2020 Mutfak tezgah arası kaplamaları arasında olan metro karoları için en yaygın boyut öncelerde 3 “x 6” olup yıllardır popüler kalmıştır. Tasarım ve işlevin gerçek bir kanıtıdır. Ancak bunun bir sonucu olarak, ev sahipleri biraz farklı şeyler arzuluyor. Metro karoları hala mutfakta tezgah arkası için kullanılan bir trend olmakla birlikte, 2020 ‘de daha büyük boyutların ortaya çıktığını görüyoruz. Ev sahipleri, temiz klasik görünüşleri ve süper kolay bakımları nedeniyle onları hala seviyorlar. Ancak, yeni bir yıla girerken birkaç değişiklik var.

Özellikle üreticilerin daha büyük ebatlarda metro fayansları ürettiğini görüyoruz. Standart büyük format boyutu 4 “x 8” veya hatta 4 “x 12” boyutlarında. Büyük format metro karosu özellikle büyük fayansların alan algısı oluşturmak için küçük bir mutfak için yararlı olabilir. Büyük format metro karoları ayrıca, özellikle arka plakayı tavana uzatırsanız, bir süreklilik hissi yaratmada yardımcı olabilir; Ayrıca, temizlemesi çok kolay… daha az harç hattını da unutmayalım.

3. Aynalı ve metalik kaplamalar

2020 Mutfak tezgah arası trendleri arasında iki tür kiremit kaplaması; aynalı ve metalikler. Ev sahipleri mutfaklarında eşsiz fakat ince tarzlar ararken, 2020’de popülerlik kazanana ayna kaplaması, doğal ışık vurduğunda daha da vurgulanan parlak reflektif bir yüzeye sahip. Ayna etkisi, arka plakayı tavan yüksekliğine kadar genişlettiğinizde daha da güçlüdür.

tezgah arası tasarımları 2020
tezgah arası tasarımları 2020

Yansıtılan metro karosu tezgah arkasında, dramatik bir etki ortaya çıkarmak için aydınlatma kullanın. Gün boyunca, tezgahın bir bölümüne düşen bol miktarda doğal güneş ışığına dikkat edin. Yansıtılan ışık gerçekten mutfağı aydınlatıyor. Geceleri, camsı tezgah arası tasarımından yararlanmak için demirbaşlarınızdan bazılarını yerleştirin (örneğin dolap altında aydınlatması). Işık yansıması dramatik bir görünüm elde edebilir.

Parlaklık sizin için fazla ise, metal bir görünüm deneyin. Fayans, gerçek metallerin görünüm ve dokusuna benzeyen haldedir. Farklı renkler, yüzeyler arasından seçim yapabilirsiniz. Metal kaplamalı bir tezgah arası mutfağınıza açıkça “güçlü” bir his verir. Arka pervazı tüm duvar yüksekliğine kadar genişleterek, endüstriyel bir his yaratabilirsiniz. Dramatik bir vurgu için daha küçük metalden yapılmış fayanslar da kullanabilirsiniz.

4. Desenli Fayanslar

Kuvars tezgahlarının tarafsızlığı ile artık düz bir stil elde etmek yeterli değildir; daha fazla ev sahibinin hoşuna gidecek ve herkesin hayranlıkla bakmasını sağlayacak bir odak noktası yaratılabilir. 2020 fayans desenleri arasında şivron, balıkakbağı, Fas balık ölçekleri, altıgen şekiller ve diğerleri arasında lazerle kesilmiş kiremit bulunmaktadır.

En yakın gelecek trendlerden biri, büyük, kalın renklerde grafik baskı veya geniş desen fayanslarının kullanımını içerir. Bu iri boyutlu desenli fayans, herhangi bir ev sahibini gururlandırmak için her alanı canlandırmak için güzelliğe sahiptir. Karonun duvar kağıdı gibi tekrarlanacağını unutmayın. Tasarımınızı vaktinden önce düzenlemek, dengeli görünmesi için son derece önemlidir.

mutfak tezgah arası tasarımları 2020 trendleri
mutfak tezgah arası tasarımları 2020 trendleri

Bu kalıpların çoğunun renkli ve desenli olacağı  için, aşırı dolgun veya aşırı karmaşık bir mutfak yaratmamaya özen göstermelisiniz. Bu  desenli backsplash’ın güzelliğini vurgulamak için düz bir tezgah veya beyaz dolap tavsiye ediyoruz. Tavanı daha da cesur hale getirmek için backsplash’ı çekinmeden yükseltebilirsiniz. Sadece koruyucu bir yüzey olmayacaktır; bu bir parça sanatsı olacak.

DAHA FAZLA:  Desenli Fayanslar İle Ev Dekorasyonu Örnekleri

5. İlginç Tasarımlar

Teknolojinin bu kadar gelişmiş olması nedeniyle, neredeyse sınırsız seçenekler arasından tercih yapabilirsiniz. Hafifçe yaşlandırılmış bir tezgah arası istiyorsanız, aşınmış bir döşeme arayın. Yıkanmış bir görünüm için, asit yıkama işlemiyle ağartılmış fayanslara gidin. Daha otantik bir görünüm için doğal görünüşleri taklit ederek hazırlanmış fayanslarda vardır. Örneğin, doğal taşa benzer şekilde tasarlanmış yuvarlak kiremitleri elde edebilirsiniz. Onlara cazip bir şekilde antika gibi bakıyorlar. Doğal taş efekti, özellikle lüks temalı mutfaklarda popüler olan mat veya honlanmış kaplama fayanslarında da görülebilir. Arka plastiğiniz ve tüm mutfak alanınız için ne tür bir stil istediğinize bağlı olarak seçebileceğiniz düzinelerce seçenek var. İster parlak ve yansıtıcı, rustik, country veya yaşlı isterse de yağışlı olsun, hepsi mevcuttur.

mutfak tezgah arası taş döşemeler 2020
mutfak tezgah arası taş döşemeler 2020

6. Hoş Geldiniz Tüm Renkler

Çoğu insan nötr (beyaz, gri veya bej) tezgah arkası renklerini kullanılıyor. Ancak artık istediğiniz hemen hemen her renkte fayanslar kullanabilirsiniz, 2020’de mutfak tezgah arası tasarımlarında biraz daha renkler görünüyor. Siyahdan  sarıya kadar her şey var.

2020 Mutfak tezgah arası trendlerinde kişisel tarzı tanıtmak  iyi bir fırsattır. Mutfakta şaşırtıcı bir renk patlaması yapacaktır. Lüks bir tarz istiyorsanız, siyah veya mangal kömürü gibi gri karoların tadını çıkarın. Dolap ve tezgahüstü gibi çevredeki öğelerden gelen kontrast, istenen lüks görünümü yaratacaktır. Güzelliği yansıtmanız için iyi bir aydınlatma planınızın olduğundan emin olun. Mutfağınızda havadar bir his istiyorsanız,  beyaz mükemmel bir şekilde çalışır, ancak beklenmedik bir stil için kontrast bir detay rengi düşünebilirsiniz.

Mavi karo tezgah arkası tasarımları ev gibi hissettiriyor. Mutfak, mutlu ama şık ve rahatlatıcı bir yer gibi hissettiriyor. Gözleriniz bu bölgeye sürüklendiğinde bir miktar enerji isterseniz.Yaratıcı hissettiğinizde, çalışma alanınıza güzel bir özellik kazandırmak için iki veya üç renk birleştirin. Arka pervazın alt kısmındaki yeşil bant ve tavana uzanan beyaz bir yarım, sade ama yaratıcı bir alternatif oluşturabilir.

mutfak tezgah üstü fayanslar ve seramikler 2020
mutfak tezgah üstü fayanslar ve seramikler 2020

2020, yeni stilleri ve renklerle denemek için mükemmel bir zaman. Hiç düşünmemiş olabileceğiniz bir renk deneyin ve büyünün gözlerinizin önünde olduğunu görün. Tereddütlü hissediyorsanız, yeni renkleri bir veya iki çizgide veya tezgah arasının her tarafına dağılmış tek tek döşemelerde daima tanıtabilirsiniz.

İlgili: Mutfak Tezgah Duvarları İçin Şık Seçenekler

7. Mermer Levhalar

2020 Mutfak Tezgah Arası Tasarımında 8 En İyi Trendlerinden biri: Çini seramik, mermer, porselen veya doğal taş .Mutfaklarda tezgah araları yıllarca seramikten  yapılmıştır ama şimdi bir çok seçeneğimiz var. Mermer çok farklı bir yaklaşımdır. Fayansın aksine, birkaç mola veren sürekli bir parçadır. Boyutlandırma kullanılan malzemeye bağlıdır, ancak muhtemelen 4 ‘x 8’ boyuttan daha küçük olmayacaktır. Dolayısıyla, backsplash’i oluşturan birçok bireysel küçük fayans yerine, tüm backsplash alanını uzatan bir büyük mermer levha var. Mermer veya mermer görünümlü plakalar özellikle yaygınlaşıyor ve 2020 yılında trend oluyor. Çoğunlukla insanı çeken şey saf güzelliğidir, renk çok ufaktır ve çarpıcı estetik çekicilik için damardaki eşsiz varyasyonudur. Büyük bir döşeme olması nedeniyle, yüzeydeki herhangi bir tasarım unsuru dikkati odaklıyor. Bazı durumlarda, bir döşeme arka plakası tezgahtan backsplash’a düzgün bir geçiş oluşturmanıza yardımcı olabilir. Şimdi, o korkunç harç hatlarını temizlemek zorunda kalmamak için ek bir bonusunuz var. Tasarım seçenekleri sınırsızdır. Hafif renk varyasyonları ile yoğun damar modellerine kadar bir döşeme seçebilirsiniz, seçim sizindir.

mutfak tezgah arası mermer kaplamaları 2020
mutfak tezgah arası mermer kaplamaları 2020

8. Alternatif Malzemeler

Herkes evlerinin eşsiz olmasını istediğinde, alternatif mutfak tezgah arası materyallerinin devreye girmesi kaçınılmazdır. Bu sefer sadece metalden yapılmış bir kiremit tezgah arası değil, aynı zamanda metal sac ürünleri de düşünün. Göz önünde bulundurulması gereken bazı şeyler: paslanmaz çelik, bakır, alüminyum, çinko ve / veya delikli olabilir.

Aynı şey, camla kaplanmış tezgah araları için de geçerlidir. Artık backsplash için tam cam karolar elde edebilirsiniz. Neden cam ve çelik gibi bir karışım düşünmüyorsnuz? Bazı insanlar yaratıcı olurlar ve temizleme ve / veya yangın tehlikeleri konusunda endişelenmemek ve eşsiz bir görünüm elde etmek için camın arkasına bir kumaş koyarlar. Veya camın arkasını tercih ettiğiniz renge boyayabilirsiniz.

mutfak tezgah arası ahşap döşemeler 2020
mutfak tezgah arası ahşap döşemeler 2020

2020 Mutfak tezgah arası trendlerinde, ahşap kaplamaları da görüyoruz. Ancak bu bir bakım sorunu olabilir. Koruyucu bir cila ile doğru ahşaba ihtiyacınız olacaktır.

Sonuç
Siz hangi mutfak tezgah arası trendini seçeceksiniz? Tavan yüksekliği çok olanlar, metalik fayans veya cesur desenli fayanslar mı?  En sıcak 2020 backsplash kaplamaları dizayn trendlerinden birini seçin ve mutfağınızı şaşırtıcı hale getirin!

İlgili haberin tüm resimleri için tıklayın
Kelimeler

4 thoughts on “2020 Mutfak Tezgah Arası Tasarımında 8 En İyi Trendler”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bize Ulaşın
Close