Banyo Dekorasyonu

Banyo Temizliği Nasıl Yapılmalı? 5 İpucu

Banyo temizliği için işinizi kolaylaştıracak 5 farklı ipucu yazımızda sizi bekliyor.



Ev yaşamında hijyen denilince ilk akla gelen alanların başında banyo ve mutfaklar geliyor. Bu alanların temizliği konusunda iki kat daha dikkatli davranmak gerekiyor. Banyo temizliği söz konusu olduğunda kesinlikle kullanılan kimyasal içerikli temizleme ürünleri ve kullanımı konusunda bilgi sahibi olmak ve dikkat etmek gerekiyor. Yazımızda bugün banyo temizliği için işinizi kolaylaştıracak 5 farklı ipucuna yer veriyoruz.

Banyolar hijyen konusunda listenin en üst sırasındalar. Sürekli olarak neme maruz kalmaları ve bakteri oluşumuna bir hayli elverişli olmalarından dolayı temizlik açısından iki kat özen gösterilmesi gereken bir alan. Özellikle klozetli banyo sahipleri temizlik konusunda daha fazla dikkat etmeliler çünkü daha fazla risk altındalar. Klozetli banyolarda bakteri oluşumu kadar çeşitli mikrop türleri de baş gösterecektir. Bu anlamda banyo temizliği son sağlık açısından son derece önemli bir noktadır ve doğru şekilde düzenli olarak yapılması gerekir.

Banyo Temizliği Nasıl Yapılmalı? 6 İpucu

Banyo, zemininden cam ve seramik yüzeylerine kadar farklı temizlik ürünleri kullanarak temizlenebilir. Ancak yazımızın başında bahsettiğimiz gibi içinde klozet barındıran banyolarda bakteri ve mikrop riski daha büyür. Özellikle küçük banyolarda su, diş macunu gibi lekeler parlak yüzeylerde sıkça görünür. Sifona her basıldığında bu su damlaları hem banyo havlularına hemde banyo aksesuarlarına nüfus edebiliyor.

Bu durumlarla özellikle klozete yakın bulunan kişisel temizlik malzemeleri ve tekstil ürünlerinin kapalı bir alanda barınması daha doğru olacaktır. Islak havlu ve banyo paspasları klozet dışındaki diğer büyük tehlikedir. Nemli alanlarda oluşan bakteriler kolayca yayılacağından özellikle havlu ve paspasların sürekli değiştirilmesi ve sık sık yıkanması gerekir. Islak zemin ve duvarların neme maruz kalmasından dolayı banyonun sık sık havalandırılması önerilir. Banyoda ki tehlikelerden kısaca bahsettik ve şimdi banyo temizliği için ipuçlarına geçiyoruz.

Banyo Temizliği için 5 Etkili İpucu

1-) Küvet temizliği 

dusakabin temizligi
dusakabin temizligi

Küvet temizliği banyo hijyeni açısından son derece önemli. Tene sürekli temas eden küvet yüzeyini temizlemek için bir çok farklı kimyasal içeren temizlik ürünü kullanabilir. Ancak bu tarz karışımlar içeren temizlik ürünlerine güvenmiyorsanız doğal ve daha hesaplı şekilde banyo temizliği yapmak için farklı çözümler üretebilirsiniz.

Lavabo ve küvetlerde oluşan kir, leke ve yağları tuz ve karbonat kullanarak temizleyebilirsiniz. Tuz ve karbonatı karıştırıp küvet yüzeyini ovalayarak kolayca temizleyebilirsiniz. Bu işlemden sonra yıkama için size önerimiz beyaz sirke yıkamanız olabilir. Beyaz sirke ve su ile küveti durulama işlemi yaparak hem parlaklık kazandırabilir hemde doğal yollarla küvet temizliği yapmış olacaksınız.

2-) Klozet Temizliği 



klozet temizliği
klozet temizliği

Klozetli banyolarda bulunan risklerden yazımızın başında bahsetmiştik. Çeşitli bakteri ve mikropları barındıran klozetler için hazır temizlik ürünleri kullanabiliriz. Ancak her gün yapılması gereken klozet temizliği bu açıdan biraz masraflı olabileceğinden karbonatlı tuz ile ovalanarak sıcak su ile durulama şeklinde yapılabilir. Bu şekilde hem daha hesaplı hemde etkili şekilde klozetinizi temizleyebilirsiniz.

3-) Zemin Temizliği 

banyo zemin temizligi
banyo zemin temizligi

Banyo zemin temizliği için bir çok farklı hazır temizlik ürün bulunuyor bildiğiniz gibi. Ancak bunun dışında bir temizlik yöntemi arıyorsanız arap sabunu ve karbonatı deneyebilirsiniz. Bu ikiliyi kullanarak banyo zemininizi temizlemekle kalmayacak aynı zamanda parlaklık kazandıracaksınız. Hazırlanışı bir su bardağı arap sabununu su içinde inceltin ve içine karbonat ekleyerek zemine uygulayın.

4-) Cam Temizliği 

cam temizligi
cam temizligi

Banyo içinde bulunan cam yüzeylerin temizliği için beyaz sirke gibi doğal bir temizleyici kullanabilirsiniz. Banyo pencereleri, ayna yada duşakabin camı için bu temizleme yöntemini kullanabilirsiniz. Beyaz sirkeyi sıcak su ile karıştırın ve banyodaki tüm cam yüzeylere ovalayarak uygulayın.

5-) Su lekeleri 

su lekeleri
su lekeleri

Su lekeleri banyoda ayna, duşakabin camı ve lavabo yada küvet gibi seramik yüzeylerde oluşur. Bu bölgelerin temizliğini yaparken temizlik için kullanacağınız suyun içine bir miktar gliserin ekleyerek bu bölgelerin temizliğini rahatlıkla yapabilirsiniz.



Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bize Ulaşın
Close