Mutfak Dekorasyonu

Mutfak Dekorasyonunda Küçük Dokunuşlarla Tazelenin

Mutfak Dekorasyonunda Küçük Dokunuşlar



Mutfak Dekorasyonunda Küçük Dokunuşlarla Tazelenin

mutfak dekorasyonu
mutfak dekorasyonu

Herhangi bir mutfak tadilatına girmeden vereceğimiz küçük dokunuş önerileri ile mutfağınızı sanki yeni bir dekorasyon aşamasından geçirmiş gibi olacak ve adeta taptaze bir mutfağa ulaşacaksınız. Mutfağınız ister küçük olsun ister büyük hiç fark etmez. Mutfak dekorasyonu için önerileri sunduğumuz makalemizde küçük bir kahve köşesi yapmak, dekoratif baharatlar satın alarak mutfak dekorasyonunuzu canlandırabileceksiniz diyoruz ve Mutfak Dekorasyonunda Küçük Dokunuşlarla Tazelenin isimli konumuza ilerliyoruz.

Mutfaklarınızı Farklı Aydınlatma Ürünleri ile Hareketlendirin

Mutfak Aydınlatması Nasıl Olmalı
Mutfak Aydınlatması Nasıl Olmalı

Mutfak dekorasyonu yapılırken dikkat edilecek konulardan biri kesinlikle uygun mutfak aydınlatma ürünlerini kullanmaktır. Örneğin mutfak tezgahlarınız için uygun birer spot aydınlatma kullanarak yemek pişirme ve hazırlama aşamalarınızı daha keyifli hale getirebilir ve mutfağınızın havasını değiştirebilirsiniz. Bir benzer aydınlatma fikri ise tezgahın aydınlanması ve böylece mutfağın daha zengin bir görünüme ulaştırılmasıdır. Merak etmeyin led aydınlatma ürünleri minimal düzeyde elektrik tüketimi yaptığı için elektrik faturalarınızı kabartacak tutarlar üretmez. Tavanınıza da mutfak büyüklüğünüze göre modern görünümlü dekoratif sarkıt lambalar yerleştirebilirsiniz. Mutfağınız küçük ise bir adet yeterlidir.

Mutfak Dolap Kapaklarınızı Boyayarak Enerjiyi Arttırın

Mutfak Dolabı Kapaklarını Boyama
Mutfak Dolabı Kapaklarını Boyama

Belki biraz emek harcayacaksınız ama bu hem size hem de mutfağınıza iyi gelecek. Dolap kapaklarınızın bir kısmını ya da tamamını boyayabilirsiniz. Bu tamamen sizin tercihinize kalmış. Pastel tonlarında canlı renkleri tercih edebileceğiniz gibi halı – perde uyumunu yakalamak için birbirine yakın tonları da seçebilirsiniz.

En Sevdiğimiz: Alışveriş Dolap Kulpu Alalım mı?

Mutfak Dolap Kuplu
Mutfak Dolap Kuplu

Evet mutfak dolaplarınızın kulplarını değiştirerek sanki yepyeni bir mutfak dekorasyonuna sahip olmuşsunuz gibi hissedebilirsiniz. Elbette yukarıda anılan detayları da uyguladıktan sonra diyoruz ve devam ediyoruz.



Dekoratif Amaçlı Renkli Mutfak Aksesuarlarına Yer Açın

Renkli Mutfak Aksesuarları
Renkli Mutfak Aksesuarları

Mutfak aydınlatma ürünleri kadar etkili bir başka yöntem de mutfağınızın tamamında olmasa da yer yer kullanabileceğiniz ve kesinlikle canlı renk skalasına hakim tonlarda dekoratif mutfak ürünleri satın almaktır. Örneğin renkli birkaç kupa, dekoratif duvar tabakları ya da vazo alabileceğiniz gibi değişik ebatlarda ve tasarımlarda renkli bardaklar gibi mutfak aksesuar ürünlerini seçebilirsiniz.

Yeşil Yapraklı Bitkiler ya da Rengarenk Çiçek Aksesuarları

Mutfak Dekorasyonu Renkli Çiçekler
Mutfak Dekorasyonu Renkli Çiçekler

Rengarenk çiçekler mutfağınızda ayrı bir canlılık oluştururken yeşil yapraklı bitkiler ya da yapay bitkiler dinginlik hissi için en ideal seçimler olacaktır. Ayrıca mutfak dekorasyonuna renk katmak için neler yapılmalıdır sorusunun da en belirgin cevabını vermiş oluyoruz.

Yemek Masası Sandalyelerini Renklendirelim

Yemek Masası ve Sandalyelerini Renklendirme
Yemek Masası ve Sandalyelerini Renklendirme

Mutfak dekorasyonunda harika bir renk tonu uyumu yakalamak için en belirgin önerimizdir. Yemek masasının etrafına dizdiğiniz sandalyelerinizi renkli kumaşlarla kaplatabilir ya da doğrudan ahşap ise pastel tonları ile her biri farklı olarak kendiniz boyayabilirsiniz.

Duvar Zeminine Led Aydınlatma

Duvar Zeminine Led Aydınlatma
Duvar Zeminine Led Aydınlatma

Küçük masraflarla mutfak duvarınızın tamamını kaplayacak kadar, yer bitimi ile süpürgelik arasına ya da süpürgelikten sonra başlayacak bir işlem yaptırabilirsiniz. İnce çizgili birkaç cm’yi aşmayan dekoratif alçı yaptırabilir ve led ışıklarla bu alanı komple döndürebilirsiniz. Akşam olunca bu ışıkları yakarak hem mutfağınızı aydınlatmış olacaksınız hem de modern bir dekorasyon harikasına şahitlik edeceksiniz. İsterseniz gece yatarken bu ışıkları açık bırakabilir ve öyle uyuyabilirsiniz. Gece kalkmanız gerektiğinde evinizin bir kısmı da aydınlık kalmış olacaktır. Merak etmeyiniz led lambalar günde bir saat açık kaldığı takdirde bir ayda sadece 5 TL elektrik faturanıza gider olarak yansıyacaktır. Mutfak Dekorasyonunda Küçük Dokunuşlarla Tazelenin isimli makalemizi burada sonlandırırken mutfak dekorasyonu için hazırladığımız diğer yazılarımızı okumanızı tavsiye ederiz.



Kelimeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bize Ulaşın
Close