Kendin Yap

Evde Beton Saksı Yapımı



Beton ‘un kendine ait biri cazibesi vardır ve evlerde veya bahçede kullanılması halinde çok uzun yıllar kalıcı olabilir.Beton saksı yapımı DIY projeleri birkaç basit adım ile mükemmel sonuçlar verebilir. Sizde aşağıdaki adımları takip ederek evde kolayca beton saksı yapabilirsiniz çünkü yeni başlayanlar için çok uygun bir projedir.

Bugün sizinle birlikte güzel bir beton saksı oluşturmanıza yardımcı olabilecek bu kılavuzu paylaşmak istiyoruz. Bu altı adıma sonunda güzel bir saksı yaratmış olacaksınız. Bir de güzel bir etki için dekoratif kabuklar veya cam boncuk ekleyebilirsiniz. Eğer kaktüs veya çiçekler için büyük saksılar isterseniz kullanmadığınız tencerelerden   kolayca oluşturabilirsiniz.

Evde Beton Saksı Yapımı

İşte ihtiyacınız olacak öğelerin bir listesi:

-Mutfak eldivenleri
-sıvı yağ yağ
-kalıp
-Harcı karıştırmak için uygun bir kap
– kum, çakıl

1. Kalıp

Bu güzel saksıları yaratmak için gereken ilk şey bir dış ve iç kalıbıdır. kalıbın iki parçası aynı biçime sahip, ama farklı bir boyutta olması gerekmektedir.

Gövdenin alt kısmı ve üst kısmı iki kap arasında yaklaşık 5 cm boşluk olmalı. Bu boşluk betonla doldurulmuş olacak ve size saksı kalınlığını belirlemek için izin verecekdir. Eğer yükseklik ve genişlik olarak 60 cm boyutlarında  büyük bir saksı istiyorsunuz, kovanın kalınlığı en az 7,5 cm olduğundan emin olun.

Cam, plastik, paslanmaz çelik ya da polistiren köpük  kalıp olarak kullanım için uygundur.

2. Kalıpların içini hazırlayın

Kalıba harcı dökmeden önce ayçiçek yağı veya başka bir yağlayıcı ile yağlayın.Önemli bir nokta. Bu şekilde kuruma sonrası orijinal kalıbın betonu  bırakması daha kolay olacaktır. Cam kalıp kullanıldığında, bunun çıkarılması sırasında kırılmaz.



3. Beton

Hep eldivenlerle betonu karıştırarak ellerinizi korumanız gerekir. Beton karıştırma için bir kova veya bir el arabası kullanabilirsiniz. Bu karışımı oluşturmak için uygun şekilde periyodik olarak karıştırılarak yavaş yavaş dökülen su, birinci kap içine ilave edilir.

Harç kalıba  dökülmeden önce, cam, boncuk veya diğer dekoratif malzeme parçaları kalıba ekleyebilirsiniz. bittiğinde Böylece hoş bir etki verir.

4. Dökün

Yavaş yavaş tüm alt yüzeyini kapsayacak şekilde beton karışımı dökerek başlamalıdır. Eğer Drenaj için bazı delikler oluşturmak istiyorsanız kalıp oluştururken daha önce yapılan deliklere çakıl yerleştirebilirsiniz.

Bir sonraki bölümde bir spatula ile beton yüzeyi düzeltilerek oluşur. Artık iç tarafını oluşturmak için büyük iç kalıp yerleştirmelidir. Emin olun ayarlamak için sıkıca bastırın. Böylece alt ve kenarları aynı kalınlığa sahip olmalıdır. Ancak, biraz daha kalın taban pek fark etmez.

Şimdi boşluğu doldurmak için iki kalıp arasında kalan boşluğa harcı dökmelisiniz. Oluşmuş olabilecek hava kabarcıklarından kurtulmak için bir spatula veya mala kullanabilirsiniz.

5. Kuruma

Bir sonraki kısım çok sabır gerektirir. İlk başta en az 36 saat boyunca kalıp kurumaya bırakılmalıdır.

6.  Kalıbı Çıkarma

Beton yeterince kuruduğunda  yavaş kalıp çıkartılmaya başlayabilir. Daha sonra bir zımpara kağıdı yardımıyla yüzeyini ovun ve ona düzgün bir yüzey verin.

Şimdi, beton saksı bir hafta boyunca tamamen kurumaya bırakılmalıdır. Renk koyu hale gelince  bir sünger ya da nemli bir bezle silmek gerekir.

Son olarak isterseniz üzerine bantlar yapıştırarak şekil verin ve daha sonra bantlanmamış alanları boyayın. Bantları çıkardığınızda harika bir görünüm oluşur.Tercihinize göre bant kullanmadan tamamını da boyayabilirsiniz.

Evde Beton Saksı Yapımı / Resimli Talimatlar



Kelimeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bize Ulaşın
Close