İskandinavSalon Dekorasyonu

Ahşap Dokular ile İskandinav Dokunuşlar



İskandinav stilde ön plana çıkan önemli detaylardan birisi dokulardır. Makalemizde hangi dokuları kullanarak bu stili yakalayabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Duvarlarınız için Ahşap Kaplama Kullanın.

Ahşap, zeminler, mobilyalar ve duvarlar için kullanılan İskandinav iç mekanının önemli bir unsurudur. Dişbudak, kayın ve çam gibi hafif ahşaplar, odaları aydınlık ve havadar tutarken sıcaklık ve doku getirdikleri için popülerdir.

Hafif ahşap kaplamalı salon panellerinin eklenmesi ile salonunuza İskandinav hissi gelmesi garantidir. Meşe kaplamalı dar ahşap şeritlerden oluşan duvar panelleri, şık, çağdaş ama sakinleştirici bir zemin oluşturmak için dikey veya yatay olarak takılabilir.

Doğal etkileri ve toprak tonlarını katmanlamak, bir sakinlik ve zamansız bir estetik duygusu yaratıyor. Oturma odaları evin baskın alanlarından biridir. Bu nedenle bu alanlarda rahat ve mutlu hissetmemiz önemlidir. Organik dokular aracılığıyla dışarıyı eve getirmek, sıcaklık katacak ve refahın artmasına yardımcı olacaktır.

Ahşap Panel Ekleyebilirsiniz
Ahşap Panel Ekleyebilirsiniz

Sarı Ahşap ile Uyumlu Duvar

Kış aylarında daha az gün ışığı alan İskandinav evleri, genellikle beyaz ve nötr duvarlarla mümkün olduğunca hafif tutulur, ancak karanlık oturma odası fikirleri, özellikle sarı ahşap bir kitaplık fikriyle birleştiğinde İskandinav stili yine yakalanabilir.



Sarı Ahşap ve Uyumlu Duvar
Sarı Ahşap ve Uyumlu Duvar

Kontrast Renklerle Oynayın.

İskandinav hissi veren hafif bir oturma odası yaratmak istiyorsanız, beyaz iyi bir temel oluşturur, ancak bunu zıt tonlar ve dokularla eşleştirdiğinizden emin olun. Bir salonda ışığı en üst düzeye çıkarmak ve ışık hissini güçlendirmek için zıt tonları kullanmakla gerekir. Bu alanda, her şey beyaz olsaydı, tüm odayı okumak zor olurdu. Daha küçük ve daha karanlık görünürdü. Duvar kağıdı kullanılarak alana daha fazla doku eklenir. Açık, sıcak gri tonlu bir tekstil görünümüne sahip olan duvar kağıdı ile mimariye uyumlu bir duvar oluşturulabilir.

Kontrastlarla Oynayın
Kontrastlarla Oynayın

Fotoğraf galerimizden daha fazla örnek inceleyebilirsiniz.



Kelimeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bize Ulaşın
Close