Vintage

Vintage Ev Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır

Vintage dekorasyonda dikkat edilmesi gereken noktalar



Son zamanlarda ev dekorasyonunda ve modada sıkça karşımıza çıkan vintage , eski dönemlere ait eşyaların günümüz fikri ile bir araya gelerek tanımlanabileceği anlamına gelmektedir. Aynı zamanda yakın olmayan geçmişi, belirli bir dönemi ifade etmek için de kullanılır. Vintage, genellikle eski eşyalardır ve belirli bir dönemin karakteristik özelliklerini taşır. Genellikle çiçek desenlerine yer verilir. Beyaz, pastel, toprak tonları, mavi ve yeşil tonları kapsar. Abartı olabilecek her türlü dekorasyondan uzak bir tarzdır. Yaşı yüzden az olan mobilyalar genellikle vintage olarak adlandırılır. Yüz yılı geçenler antika kategorisinde yer almaktadır.

vintage yatak odası
vintage yatak odası

Vintage Tarzı İle Dekore Edilmiş Mobilyalar

Bu mobilyaların en önemli özelliği, bu süre zarfında ortaya çıkan mobilya akımlarını yansıtmasıdır. Vintage tarzı oturma grupları sade ve küçük yapılara sahip olmasından dolayı, şirin bir hava oluşturabilmektedir. Bu mobilyalarda romantik bir görüntü olduğu gibi, samimi ve huzur veren bir hava da bulunmaktadır. Retro ile vintage tarzları genellikle karıştırılır. Retro mobilyalar, eskitilmiş gözüken yeni eşyalardan oluşan bir tarzı ele alır. Vintage ise eski döneme ait olan parçalardan oluşmaktadır. Dönemi anımsatan her mobilyayı, retrodan ilham alarak eskitip, vintage dekorasyonuna uygun hale getirebilmeniz mümkün. Aynı zamanda ise Retro eşyalarını birkaç dokunuş ile tarzınıza uygun hale getirebilirsiniz. Nostalgic Art desenleri barındıran kırlentleri tercih edebilirsiniz. Eski oymalı dolapları, vintage stilinin genel renklerini kullanarak boyayabilirsiniz.



vintage-modern dekorasyon
vintage-modern dekorasyon

Vintage İle Aksesuarlar Dekorasyonu

Vintage hissini, aksesuarlar ve mobilyalar ile verebileceğiniz gibi bunu odanın genel tarzına da yansıtabilirsiniz. Odanın genel tarzını belirlerken duvar kağıtları ve yer karoları oldukça önem taşımaktadır. Vintage hissini odaya yansıtmanın en kolay yollarından bir tanesi ise, o döneme ait reklamlar ve afişlerdir. Aynı zamanda internetten de bu tarz tablolara ulaşabilirsiniz. Pop-art desenleri ve vintage parçalar içeren eşyalar da bu tarz için oldukça benimsenmiş hale gelmiştir. Retro perde seçerken,  ilk dikkat çeken şey yaprak dokular olmasının yanı sıra çoğunlukla, geometrik desenler, çiçek, şerit ve zıt renklerdir. Dekorasyonun en huzur veren kısmı da çiçeklerdir. Dekorasyonda mutlaka cansız veya canlı çiçekler kullanmaya özen göstermelisiniz. Hemen her köşede kullanabileceğiniz aplik modelleri de dekorasyonunuzda dönem esintileri oluşturabilir. Konsolunuzun üzerinde veya banyoda kullanmayı denemelisiniz.



Kelimeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bize Ulaşın
Close