Aydınlatma

Salon Abajur ve Avize Modelleri

En Şık Salon Abajur ve Avize Modelleri



Bu makalemizde salon abajur modelleri ve salon avize modelleri hakkında bilgi vereceğiz. Salon abajur modeli seçimi nasıl olamalıdır? Salon avize modelleri tavsiyeleri nelerdir? Salon avize ve abajur modelleri ve fiyatları nelerdir? Vb. sorulara cevap vereceğimiz bu makaleyi okuyarak konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Salon Abajur ve Avize Modelleri

Dekorasyon alanında en önemli unsurlardan biri de aydınlatmadır. Odanız için seçilecek iyi bir aydınlatma evinizi daha şık hale getirerek ev dekorasyonunuzu ön plana çıkaracaktır. Salonlar evin en çok vakit geçirilen ve en çok göz önünde bulunan odasıdır. İyi bir salon dekorasyonu hem evinizi olduğundan daha şık gösterecek hem de evinizde daha güzel bir vakit geçirmenizi sağlayacaktır. Salon aydınlatması için seçeceğiniz salon abajur ve salon avize modelleri salonunuzu hem daha aydın hem daha şık gösterecektir.

Salon Abajur Modeli
Salon Abajur Modeli

Peki salon abajur modeli ve salon avize modeli seçimi nasıl olmalıdır? Bu soruya cevap verebilmeniz için öncelikle ev dekorasyonunuz hakkında bir inceleme yapmanız gerekmekte. Ev dekorasyonunuz hangi renk ağırlıklı ve dekorasyonunuz hangi dekorasyon kategorisinde yer almakta öncelikle onları belirlemeniz gerekmekte. Soft renkler için seçilecek soft renkte bir abajur modeli ev dekorasyonunu tamamlamakla birlikte zıt renkte seçeceğiniz bir abajur modeli ile de kontrast renklerin birlikte uyumundan faydalanarak dekorasyonu tamamlayabilirsiniz.

Salon Avize Modeli Seçimi Nasıl Olmalı

Salon avize seçimi için öncelikle salonunuza uygun bir salon avize modeli belirlemeniz gerekmekte. Salon avize seçimi için öncelikle salon boyutuna dikkat etmelisiniz. Eğer küçük bir salona sahipseniz salonunuz için seçeceğiniz büyük bir avize modeli hem odanızı olduğundan daha küçük gösterecektir hem de aşırı dikkat çekerek görüntü olarak rahatsızlık verecektir. Diğer taraftan büyük bir salona sahipseniz salonunuz için seçeceğiniz küçük bir salon avize modeli hem odanızı yeterince aydınlatmaya yetmeyecek hem de salon dekorasyonunun yetersiz kalmasına sebep olacaktır. Ondan dolayı salonunuz için seçeceğiniz avize modelinin salon boyutuyla orantılı olması gerekmektedir.

Salon Avize Modeli
Salon Avize Modeli

Salon avize modelleri seçerken dikkat etmemiz gerek bir diğer unsur da salon dekorasyon ve tasarım modelimizin genel olarak nasıl olduğudur. Salon dekorasyonumuz rustik, bohem, barak ya da modern tarza bir dekorasyona sahipse o tarza uygun bir avize seçimi yapmalıyız. Genel ev dekorasyonumuza uygun seçilmeyen bir avize modeli salonumuzun ve evimizin dekorasyonunu bozabilmektedir.

Salon Abajur Modeli Seçimi Nasıl Olmalı

Salon abajur modelleri ile evinize güzel bir renk katabilirsiniz. Bunu yapabilmeniz için yapmanız gereken tek şey evinize uygun bir abajur modeli seçmek. Ev dekorasyonu modelinize ve boyutuna uygun bir abajur modeli seçmek salonunuzu hem daha şık gösterecektir hem de salonunuzu aydınlatmaya yardım edecektir.

Salon abajur modelleri seçimini yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur ise ev dekorasyonu modelinizin genel durumunu bozmamaktır. Hafif tonlarda bulunan bir salonunuz için daha açık renkte bir abajur modeli seçebilirsiniz. Ya da taşlarla süslenmiş olan bir salonunuz için taşlı bir abajur modeline yer verebilirsiniz.

Salon Abajur Modeli Seçimi
Salon Abajur Modeli Seçimi

Salon Avize ve Abajur Modeli İle Mobilyaların Uyumu

Abajur ve avize modeli ile mobilya modeli arasındaki uyum salonunuz için son derece önemlidir. Mobilyaların genel durumu ile abajur modeliniz arasındaki uyum evinizi daha güzel göstermeyi sağlayacaktır. Mermer işlemeli bir ev için mermer bir abajur modeli seçmek mantıklı iken barak tarzı bir salon dekorasyonu için barak desenli bir abajur modeli seçmek önemlidir.

Led Avize Modelleri

Led avize modellerine dekorasyonunuzda yer verebilirsiniz. Ledli aydınlatma son zamanlarda çokça tercih edilmektedir. Avize seçiminizde de led avize modellerine yer vererek aydınlatma işlemini ledli avize modeli ile sağlayabilirsiniz. Led hem daha yüksek dümen değeri hem de daha aydınlık rengiyle dekorasyonunuz için yardımcı olmaktadır.

Ledli Avize Modelleri
Ledli Avize Modelleri

Sarkıt Avize Modelleri

Avize seçimi için bir diğer model de sarkıt avize modelleridir. Sarkıt avize modelleri ile salonunuza şık bir tasarım sağlayabilirsiniz. Tavan yüksekliği ideal olan odalar için seçeceğiniz sarkıt avize modeli salonunuzu daha şık ve daha zarif gösterecektir.

Sarkıt Avize Modelleri
Sarkıt Avize Modelleri

Şapkalı Avize Modelleri

Şapkalı avize modellerini seçerek geniş salonlarınızı daha iyi aydınlatma imkanı bulabilirsiniz. Şapkalı avize modelleri barak tarz salonlar için daha çok tercih edilebilir. Şapkalı avize modeli örneğine aşağıdan bakabilirsiniz.

Şapkalı Avize Modelleri
Şapkalı Avize Modelleri

Spor Avize Modelleri

Spor avize modelleri ile spor odalarınızı ve spor salonlarınızı aydınlatabilirsiniz. Spor avize modelleri spor salonlarınıza şıklık ve modern bir görüntü olanağı sağlar. Spor avize modelleri ile ilgili görsele eltteki resimden ulaşabilirsiniz.

Spor Avize Modeli
Spor Avize Modeli

Taşlı Avize Modelleri

Taş tasarımlı salonunuz için taşlı avize modelini tercih edebilirsiniz. Taşlı avize modelleri son zamanlarda daha çok tercih edilmeye başlandı. Hem şık bir görüntü hem de modern bir dokunuş avantajı sağlayan taşlı avize modeline evinizde yer verebilirsiniz.



Taşlı Avize Modelleri
Taşlı Avize Modelleri

Pervaneli Avize Modelleri

Pervaneli avize modelleri hem görüntüde şıklık hem de konfor bakımından müşterilerinin memnuniyetini fazlasıyla karşılamaktadır. Pervaneli avize modeli özellikle camilerde ve kalabalık grupların yer aldığı mekanlarda sıklıkla tercih edilmektedir.

Pervaneli Avize Modelleri
Pervaneli Avize Modelleri

Klasik Avize Modelleri

Teknolojiyle birlikte her şey değişmekle birlikte bazı konularda geçmişe özlem duyulmaktadır. Teknolojinin ve trendlerin sürekli değişim ve gelişim gösterdiği dekorasyon alanında klasik dekorasyona ve klasik aydınlatmaya yer vererek evinize ayrı bir şıklık katabilir ve güzel bir ambiyans oluşturabilirsiniz.

Klasik Avize Modelleri
Klasik Avize Modelleri

Ahşap Abajur Modelleri

Ahşap ağırlıklı salon dekorasyonu modellerinizde, bağ evlerinizde ve dağ evlerinizde ahşap abajur modellerini tercih edebilirsiniz. Ahşap abajur modelleri ile hem ortama daha uygun hem de mobilyalarınıza uygun bir dekorasyon oluşturabilirsiniz.

Ahşap Abajur Modelleri
Ahşap Abajur Modelleri

Pembe Abajur Modelleri

Pembe renk eve canlılık katma noktasında çok önemli bir yere sahip bulunmaktadır. Diğer taraftan çocuk odaları ve genç kız odaları için pembe abajur modellerini tercih edebilirsiniz. Pembe abajur modelleri ile ilgili örnek görseli aşağıda bulabilirsiniz.

Pembe Abajur Modelleri
Pembe Abajur Modelleri

Ayaklı Abajur Modelleri

Ayaklı abajur modeli abajur seçiminde tercih edilebilecek abajur modellerinden biridir. Ayaklı abajur modelleri salonunuzdaki mobilyalar ile uyum içinde olarak daha hoş bir görüntü sunmaktadır. Evinizi yeniden dekor ediyorsanız ayaklı abajur modeline kesinlikle yer vermelisiniz.

Ayaklı Abajur Modelleri
Ayaklı Abajur Modelleri

Abajur Modelleri ve Fiyatları

Abajur fiyatları değişkenlik göstermekle birlikte 25 TL’den başlayıp 2500+ TL’ye kadar olabilmektedir. Abajur fiyatlarını belirleyen önemli unsurlar abajurun boyutları, kalite malzemesi ve marka değeridir. Daha küçük ve tanınmamış markalara ait abajurlar 25 TL-100 TL aralığında olabilmekte iken kaliteli abajur modelleri boyutuna ve malzeme kalitesine göre 100 TL’den başlamaktadır.

Uzun Abajur Modelleri

Mobilya yoğunluğunun fazla olduğu odalarda uzun abajur modellerini tercih edebilirsiniz. Bu sayede abajurun daha görünür ve daha ön planda olmasını sağlayabilirsiniz. Uzun abajur modelleri seçimi ile yoğun salonlarda daha zarif bir görüntüye kavuşabilirsiniz.

Uzun Abajur Modelleri
Uzun Abajur Modelleri

Taşlı Abajur Modelleri

Taşlı abajur modeli seçimini beyaz ve gri ağırlıklı odalarınız için tercih edebilirsiniz. Taşlı abajur modelleri salonunuza hem şıklık hem de yenilik sağlayacaktır. Taşlı abajur modelini tercih edebileceğiniz bir diğer oda ise yatak odasıdır. Yatak odalarınızda taşlı abajur modelini tercih ederek dekorasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

Taşlı Abajur Modelleri
Taşlı Abajur Modelleri

Seramik Abajur Modelleri

En çok tercih edilen abajur modellerinden biri de seramik abajur modelleridir. Seramik abajur modellerini salonlarınızda tercih ederek salonlarınıza ayrı bir renk ve ayrı bir hava katabilirsiniz. Salonunuza hem şık hem de zarif bir dokunuş yapan seramik abajur modeli dekorasyon için vazgeçilmezlerden biridir.

Seramik Abajur Modelleri
Seramik Abajur Modelleri

 

Mor Abajur Modelleri

Mor renk de en çok tercih edilen renklerden biridir. Salonunuza ayrı bir hava katmak için mor abajur modelleri tercihini yapabilirsiniz.

Mor Abajur Modelleri
Mor Abajur Modelleri


Kelimeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bize Ulaşın
Close