Ofis Dekorasyonu

Ofis Dekorasyonu Fikirleri

Doğru Ofis Dekorasyonu Nasıl Olmalı



Ofis dekorasyonu çalışanların sağlıkları ve verimlilikleri için çok önemlidir. Dekorasyonu kötü yapılmış bir ofisten mutlu bir çalışan ve verimli bir çalışma beklemek olanaksızdır. Ofiste boğucu ışıklandırma, tek düze mobilyalar ve nötr renkler bulunmamalıdır. Peki ofis dekorasyonunda neler olmalıdır? Bunlardan bahsetmek faydalı olacaktır.

Ferah ve Verimli Bir Ofis Nasıl Olmalıdır?

Doğru dekore edilmiş, konforlu bir ofis başarıyı da beraberinde getirir. Dekorasyon yapılırken yapılan işin yan ısıra dikkate alınması gereken başka kriterler de vardır.

Doğru Ofis Dekorasyonu Nasıl Olmalı
Doğru Ofis Dekorasyonu Nasıl Olmalı

1-Gün ışığı İhtiyacı; Bir ofiste çalışanların zinde olması, pencerelerin bulunmasına, gün ışığının ofise girmesine ve çalışanların doğayla yakın ya da uzak irtibat halinde olmasına bağlıdır. Duvarlardaki renklerin ve zemin kaplamalarının da gün ışığını iyi yansıtması önemlidir. Açık renkler çalışma ortamını büyük ve ferah gösterir. Ofisi bölmek gerekiyorsa gün ışığını engellemeyeceği için cam bölme tercih edilmelidir. Dış mekanlarda molalar için kullanılabilecek alanlar oluşturulması çalışanların verimliliğini arttırır.

2-Uygun Sıcaklık; Çalışanların performansını en çok etkileyen etmenlerden biri de sıcaklıktır. İdeal sıcaklık 21.6 santigrat derece olup az ya da fazla olması çalışanları olumsuz etkiler. Ofiste kullanılacak olan hareketli pencereler veya panjurlar sayesinde ısı kontrolü kolaylıkla sağlanabilir, gün ışığı ve hava akımından da verimli bir şekilde faydalanılabilir.

3-Renklerin Seçimi; Ofislerde kullanılacak rengin seçilmesi biraz daha ayrıntılı düşünülmesi gereken bir konudur. Firma logosu, sektörü, hedef müşteri kitlesi, çalışanların yaş ortalaması gibi kriterlerin yanında ofisin konumu, gün ışığını alış açısı ve kullanılacak mobilyalar gibi özelliklerin de analiz edilmesi gerekir. Ofise hareket getirmesi için canlı renkler tercih edilebilir veya sakin renklerin üstüne zıt renkli aksesuarlar kullanılarak hareketlilik kazandırılabilir.



4-Gürültülü Ortamların Azaltılması; Ofiste seslerin birbirine karışmaması için uygulanabilecek farklı yöntemler vardır. Bunlar akustik tavan, halı veya kumaş yardımıyla sesi emme yöntemi, duvarlar, bölmeler, paneller veya mobilyalar ile sesi engelleme yöntemi ve son olarak kaplama yöntemidir.Gürültünün önüne geçmek için ideal olan üç yöntemin de uygulanmasıdır. Ayrıca çalışanların birbirleriyle iletişim kurmaları için sanal iletişim yollarının sağlanması ve gerektiğinde toplanabilmeleri için toplantı odası gibi alanların olması gürültüyü engellemeye katkı sağlar.

5-Doğru Yerleşim; Ofiste kalabalık bir görüntü olması çalışanların dikkatini dağıtır. Bu nedenle doğru bir yerleşim planı ve az aksesuar kullanımı önemlidir. Çalışma alanları en az sayıda insanı görecek şekilde ve mümkünse cam kenarlarına konumlandırılmalıdır. Daha hareketli alanlar ofisin kenar kısımlarında bulunmalıdır.

6-Konforlu Mobilyalar; Gereksiz eşyalardan arındırılmış, kullanışlı ve pratik detaylarla oluşturulmuş bir çalışma ortamı konsantrasyonu sağlayarak başarıyı getirir. Ofiste çalışan herkes için kullanılan mobilyaların ergonomik olması, seçilen aparatların kullanışlı olması sağlık ve verimlilik açısından çok önemlidir.

Ofis Aydınlatma Fikirleri
Ofis Aydınlatma Fikirleri

Ofiste Aydınlatma Nasıl Olmalıdır?

Ofisin çalışanlarının verimliliği için aydınlatma en önemli unsurlardan biridir. Yanlış veya yetersiz bir ışık seçimi dikkati ve motivasyonu olumsuz etkiler. Ofiste tercih edilen bütün ışıklar aynı renk sıcaklığına sahip olmalı, boğmamalıdır. Genellikle ofiste en verimli ampuller 6500 k ampuller ve floresandır. Çok parlak ışıklar göz yoracağından kaçınılmalıdır. Çalışma alanı ana aydınlatmadan uzak olanlar için masa üzerinde küçük lambalar tercih edilebilir.



Kelimeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bize Ulaşın
Close