Salon Dekorasyonu

Oturma Odası Dekorasyonu 2020

En Şık Oturma Odası Takımları



Oturma Odası Dekorasyonu 2020

Günlük yaşantı içerisinde sıklıkla vakit geçirilen yer oturma odasıdır. Rahat ve kullanışlı olmasının yanı sıra bireylerin zevkine uygun döşenmiş bir odada daha keyifli zamanlar geçirilebilir. Dekorasyon alanında yaşanan gelişmeler ile evini yenilemek ya da baştan düzenlemek isteyenler için çok sayıda alternatif bulunmaktadır. L şeklindeki köşe takımları, çiçek desenli tekli berjerler buna örnek olarak gösterilebilir. Takımlara eklenecek sehpa ve televizyon üniteleri görüntüyü tamamlamak adına yardımcı unsurlardır.

Oturma odasının büyüklüğü göz önüne alınarak koltuk takımlarının seçilmesi gerekmektedir. Küçük alanlarda kullanılacak köşe takımlar daha kullanışlı olmakla beraber rahat bir ortamda sunmaktadır. İkili ve tekli koltuklar ile oluşturulacak bir grup ise yine aynı şekilde ihtiyaca uygun şekilde yerleştirilebilir.

Küçük odaları daha ferah göstermek için başvurulan yollardan biri açık renklerde boyanan duvarlardır. Soft ve yumuşak renkler bu anlamda ev sahipleri için birer kurtarıcı niteliğindedir. Duvarlarla uyumlu renklerde seçilecek oturma grupları ile gereken bütünlük sağlanabilmektedir. Duvar dekorasyonun tamamlanması açısından kullanılacak aksesuarlarda önemlidir. Çeşitli boyutlarda çerçeveler, tablolar ve küçük aksesuarları yerleştirmek için üretilmiş raflar seçenekler arasında gösterilebilir.

Çerçeveler ev sahiplerinin dünyasını yansıtmak için uygun birer eşyadır. İçerisine misafirlerin ilgisini çekebilecek fotoğraflar yerleştirilebileceği gibi, seyahatler esnasında çekilen manzara fotoğrafları ile odanın doğallığın esintisine kapılması sağlanabilir.

Yerde kullanılacak halılarda modern çizgilerin yanı sıra otantik desenlerde yer almaktadır. Kilim gibi modeller ise kişilerin seçimlerine uygun olarak firmalar tarafından üretilmektedir. Halının üzerinde kullanılacak eşyalardan biri sehpalardır. Her ne kadar odanın büyüklüğüne bağlı olarak kullanılıyor olsalar da yine de dekorasyonun önemli bir parçası olarak görülmektedirler. Cam sehpalar, vintage görüntüye sahip ahşap sehpalar gibi yorgun bir günün ardından ayaklarını uzatıp dinlemek isteyenler için puflarda iyi bir seçenek sayılmaktadır.



Oturma odasında kullanışlı ürünlere yer vermek isteyenler çekmeceli sehpaları tercih edebilirler. Bu sayede ortalıkta olması istenmeyen eşyalar dekoratif bir ürün eşliğinde saklanabilir. Bazı sehpa modellerinde yer alan alt bölmeler ise aksesuar sevenler için uygundur. Çeşitli şekillerde ve tarzdaki eşyaları bu şekilde sergilemek mümkündür.

Günümüzde oturma odalarında yer alan kitaplık modellerinin çeşitleri gittikçe artmaktadır. Farklı boyuttaki modeller kişilerin dekorasyonda kullanması için üretilmektedir. Kitapseverlerin özellikle aradığı ev eşyalarından olan kitaplıklar odanın dizaynına uygun olarak tek ve uzun, çift bölmeli ya da çoklu raflara sahip olması gibi türlere ayrılmaktadır. Bu tarz kitaplıkları kullanmak istemeyenler için farklı formlarda duvar rafları bulunmaktadır. Üzerlerine kitaplar ile beraber dekoratif mumlar, fenerler ya da göz önünde olması istenen eşyalarda yerleştirilebilmektedir.

Oturma odasının geniş bir alana sahip olması durumunda ise kitaplığın yanına bir adet okuma koltuğu eklenebilir. Sallanan sandalyelerde bu açıdan şık ve değişik bir seçim olabilir.

Aydınlatma için ayaklı yer lambalarının yanı sıra tercihen duvar lambaları da kullanılabilir. Tavan yüksekliğine bağlı olarak askılı avizeler iyi bir aydınlatma isteyenler için uygundur. Koltukların köşesine konan küçük sehpaların üzerindeki abajurlar ise ortamı tamamen farklı bir havaya büründürecektir. Vintage tarzdan hoşlananlar için abajur modelleri çiçekli, otantik desenler ile süslenerek üretilmektedir.

Son olarak duvarlarda yapılacak birkaç küçük değişiklikle klasik havadan kurtulmak mümkündür. İki duvarı farklı renklerde boyayarak ya da taş duvarlar tercih edilerek ev sahiplerine özgü bir dünya kurulabilir.

Oturma odaları hangi büyüklükte olursa olsun uygun eşyalarla hoş bir şekilde tasarlanarak evde güzel vakit geçirmenin ilk adresi olabilir. Kokulu mumlar ile sıcak bir hava oluşturularak günü tamamlamak iyi bir alternatif olarak ele alınabilir.



Kelimeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bize Ulaşın
Close