Ev Dekorasyonu

Sevdiğimiz 5 Ev ve İç Mekan Trendi



2021’de bizi neler bekliyor olacak diye baktığımızda, aşık olduğumuz iç mekan trendlerinin bir parça nostalji içermesi ironisini gözden kaçırmıyorum. Evde daha fazla zaman geçirmek çoğumuzun rahatlık ve pratikliğin yanı sıra bizi evimizde hissettirecek özenle seçilmiş parçalara özlem duymasına neden oluyor. Uzun bir yılın ardından çoğumuz çevremizi kontrol ediyoruz ve yaratıcılığımıza ilham veren ve sonuçta iş, yaşam ve okulu kusursuz bir şekilde dengelememize olanak tanıyan bir alanı nasıl tasarladığımızı düşünüyoruz (eğer bu mümkünse?)

2021 trendlerini saran benzersizlik, evden, evde kültürüne yönelirken işlevsel alanı canlı tutarken, kırsal yaşamın zarafeti ve romantizmine de hayran olmamızı sağlıyor.

2021’in ev içi trendleri neler?

Cottagecore

Dört direkli metal çerçeveli, etrafına çiçekler ve sarmaşıklar sarılmış bir yatakta uyandığınızı hayal edin. Oturma odanızda kurutulmuş ve taze çiçekler gibi doğal unsurlar içeren yumuşak mobilyalar bulunurken, yemek odanızda genellikle ikindi çayı için oturduğunuz ahşap bir masa ve ilginç çiçekli duvar kağıtlarıyla vurgulanmış bir duvar vardır. Köşede, tipik olarak çarpıcı bir vintage çaydanlığın eşlik ettiği, desenli çini sofra takımlarıyla dolu bir dolap bulunur.

Cottagecore iç mekanı, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, geçen yılın sonlarında kırsal kesimin kaçmayı ve her şeyden uzaklaşmayı hayal ettiğimiz bir yer haline gelmesiyle hızla yükselişe geçen bir trend. Estetik olarak Cottagecore, daha basit bir yaşam tarzını kutluyor ve İngiliz kırsalındaki geleneksel iç mekanları lüks tasarım ipuçlarıyla birleştiriyor. Yürüyüşte (veya sizin işiniz buysa yiyecek aramada) bulacağınız doğal dekoratif parçalar, sıcak ve nötr tonlar ve metal mobilyalar Cottagecore’u zamansız ve uyarlanabilir kılıyor. Bir iç mekan stili olarak Cottagecore gelişmeye ve değişmeye devam ediyor, bu da onu çağdaş parçalarla karıştırabileceğiniz ve eski veya yeniden ödün vermeden sizin için çalışabileceği anlamına geliyor.

Cottagecore
Cottagecore

Büyük milenyal

Birisi Wedgewood mu dedi? 2021, büyükanne ve büyükbabanızın tavsiyesini aldığınız yıl oldu ve stil modaya dönüştü. Bize asla hiçbir şeyi atmamamızı söylediler ve şimdi dinliyoruz. Grandmilenial, diğer adıyla büyükanne şık dekoru yükselişte ve büyükannenizin evinde bulacağınız şeylerden gelen rahat estetiğin çoğuyla ev hissini uyandırıyor gibi görünüyor. Grandmilenyal tarz, son derece çok yönlüdür ve kendinizinkini yaratabilirsiniz; Bu trend, parlaktan koyu renk paletine, maksimalistten minimalist dekora kadar herkesi ağırlıyor. Ayrıca ördüğünüz battaniyeler Grandmillenial görünümünü benimseyen bir eve mükemmel bir katkı sağlıyor.

İstiridye tamamen size ait olduğunda kendinizi kaptırmak kolay olabilir, ancak Grandmilenial hayranıysanız o zaman ‘çok fazla’nın sözlükte yer almadığını bilmek sizi memnun edecektir. Kişisel olarak, vintage duvar kağıdı, Çin baskıları, desenli şallar, püsküller ve saçaklar üzerinde her şeyi bir araya getirmenin zamanının geldiğini düşünüyorum.

burası amy barry'den ilham alan bir kuytu köşe
burası amy barry’den ilham alan bir kuytu köşe

Koyu Ton Renk Düzeni

Tam gri kitabı kapatmaya hazırlanırken Pantone yılın renklerini açıkladı (Ultimate Gray ve Illutained Yellow). Tipik. Ama siz de benim gibi monokrom görünümden uzaklaşmaya hazırsanız, koyu renklerin kendini ifade ettiğini duymak sizi memnun edecektir. Genellikle beyazlar ve griler arasında kaybolabilen bu kişiliği evlerimize getiriyoruz.



Kişisel favoriniz Farrow & Ball’dan Duck Green’dir; ister yatak odanızda vurgulu bir duvar olarak ister oturma odanızın her yerinde kaplanmış olsun, toprak tonu ve dinginliği onu her oda için mükemmel bir renk haline getirir. Bir stilistin notu: Yalnızca geniş odalarda işe yarayan koyu tonlar bir efsanedir, kapalı alanlara derinlik katma konusunda harikalar yaratırlar. Bu benim için burada olduğum bir trend ve umarım bu 2021’in çok ötesine geçer.

Koyu Ton Renk Düzeni
Koyu Ton Renk Düzeni

Doğadan Esinlenen İç Mekanlar

Dış mekana duyulan minnettarlık, geçen yıl boyunca öğrendiğimiz ve takdir ettiğimiz pek çok şeyin listesinde yer aldı. Saatlere dönüşen kısa yürüyüşler; gün batımının veya doğuşunun yakalanması; Bir parka bakan bir bankta oturuyorum. Natüralist iç tasarım, doğal malzemeleri ve unsurları evlerimize taşıyor ve sürdürülebilirlik baştan sona yankılanıyor ve ben daha mutlu olamazdım.

Kapalı yaşam alanımızda hasır ve rattan mobilyalar kullanılmakta olup; doğadan ilham alan sandalyelerden rattan meşe büfelere kadar. İç mekan bitkileri, daha fazla insanın yeşil parmaklı olmaya zaman ayırmasıyla dikkat çekiyor. Dışarıyı içeriye taşımak artık geride kaldığımız bir trend ve ev konusunda ilhama ihtiyaç duyduğumuzda İskandinav komşularımıza başvurabiliriz. Kuru yapraklar (kıvırcık yosun, buğday çimi ve babala’yı düşünün) konsol masalarını zarif mumlar ve fenerlerle süslerken daha sofistike bir görünüm için kullanılabilir veya güzel kitaplarla dolu bir sehpanın üstüne yerleştirilebilir.

bu, rattan sandalyeli, doğadan ilham alan bir yemek masası
bu, rattan sandalyeli, doğadan ilham alan bir yemek masası

Çok Fonksiyonlu Yaşam

Ayaklarımız üzerinde düşünmek ve yaşam alanlarımızı yeniden düzenlemek zorunda kaldık, onu ne için kullanacağımızı düşündüğümüzden farklı bir şeye dönüştük. Bazıları evlerini okula, bazıları arka odayı ofise veya (benim durumumda olduğu gibi) köpek bakım salonuna dönüştürmek zorunda kaldı. Günümüz iklimine uyum sağlamak, manevra yapmak ve yaşam tarzımızı yeniden şekillendirmek için oldukça büyük fedakarlıklar yapmak zorunda kaldığımız gerçeğinden kaçış yok. Tüm kısıtlamalarda olduğu gibi bu değişiklikler, alanlarımızı en etkili ve uygun maliyetli şekilde nasıl en iyi şekilde kullanabileceğimize dair yaratıcı fikirlere ilham verdi.

Tüm şirketlerin merdivenlerin altındaki dolaptan malzeme odasına, bir salona dönüştürülmesiyle insanların dayanıklılığı hayret verici. Her ne kadar bu zorunluluktan doğmuş bir trend olsa da, çok işlevli mobilyaların birçok avantajı var ve öyle görünüyor ki, çok amaçlı ofis masaları ve katlanabilir çalışma alanları da dahil olmak üzere, bunu evlerinin önemli bir özelliği haline getirmek isteyen insanlar arasında oldukça popüler hale geldi.

Çok Fonksiyonlu Yaşam
Çok Fonksiyonlu Yaşam


Kelimeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bize Ulaşın
Close