Ev Tekstili

Dekorasyonda Vintage ve Patchwork Halı Modası

Son dönemin yükselen dekorasyon trendleri arasında yer alan ve her tarz dekorasyona uygun vintage ve Patchwork halı modelleri ve dekorasyon fikirleri



Her tarz dekorasyona uyum sağlayabilen, dekorasyona renk ve stil katan vintage ve Patchwork halı modelleri son dönemlerin yükselen ev dekorasyon trendleri arasında yer alıyor. Eskilerin kırk yama olarak adlandırdığı bu zarif ve şık halı modelleri günümüzde hem modern hemde geleneksel evlerin odak noktaları haline geldiler.

Patchwork halı modası son bir kaç yıldır devam ediyor, bu dekoratif halılara büyük bir ilgi var. Uzun süre ev dekorasyonunda yer bulacağa benzeyen vintage ve Patchwork halılar yaşam alanlarında yarattığı şık ve modern görünümle göz dolduruyorlar.

Dekorasyonda Vintage ve Patchwork Halı Modası

Geçmiş dönemlerin popüler akımlarının günümüz dekorasyon anlayışında önemli bir yeri var şüphesiz. Son yılların dekorasyon trendlerini incelediğimizde özellikle iç mekanlarda geçmişe dönüş konseptleri oldukça popüler bir hale geldi.

Vintage ve patchwork halılar bu akımın öne çıkan trend parçaları diyebiliriz. Bu dekoratif halıların sağladığı en büyük avantaj ise hemen her dekorasyon tarzı ile uyumlu olması. Hem modern hemde klasik iç mekan dekorasyonlarına estetik ve sıcak bir hava katıyorlar.

Eski halıların el dikişleri ile birleştirilmesi sonucunda ortaya çıkan kırk yama halılar, eskitilmiş görünümleri ile yaşam alanlarında yaşanmışlık hissini şık biçimde yansıtıyorlar. Dekoratif halılara olan ilginin giderek arttığı bu dönemde, gelişen üretim teknolojileri ile vintage halılar oldukça zengin bir ürün çeşitliliğine kavuşmuş durumdalar.



Günümüzde vintage ve patchwork halı modelleri makine dokuması ve çeşitli baskı teknikleri ile sunni şekilde üretilebiliyor. Bu tarz makine patchwork halıları daha uygun fiyatlara sahipler ve yüzlerce farklı renk ve model model seçeneğine sahipler.

Yükselen trend: Kırk yama halılar

Geçmiş yıllarda büyüklerimizin el emeği göz nuru ufak kumaşları birleştirerek ortaya çıkardığı örtüler, battaniyeler, günümüzde halı çeşitlerine uygulanarak farklı desen ve şekillerde geliştirilerek el sanatı haline geldiler.

Eskilerin kırk yaması, günümüzün patchwork’u son yıllarda birbirinden farklı stillere sahip yaşam alanlarında kullanılan ve odak noktası haline gelebilen güçlü bir görsele sahip. Patchwork modası sadece halı tasarımında değil, döşemelik kumaşları’da etkisi altına almış durumda. Oturma takımları, berjer koltuklar, dekoratif puflar ve sedirler patchwork akımından payını alan tasarımlar diyebiliriz.

Patchwork Halı Nerelerde Kullanılabilir?

Ev dekorasyon trendlerinde birden parlayan patchwork halılar sadece vintage evlere değil, her tarz dekorasyondaki evlere uyum sağlayabilir.

Yeter ki doğru parçalar ile kullanın.Size ilham vereceğini düşündüğümüz birbirinden çarpıcı vintage ve patchwork  halı dekorasyon örnekleri galerimizde sizi bekliyor.

İlgili haberin tüm resimleri için tıklayın


Kelimeler

2 thoughts on “Dekorasyonda Vintage ve Patchwork Halı Modası”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bize Ulaşın
Close