Antre / HolEv Dekorasyonu

Boş Alanlara Dekoratif Dokunuşlar



Günümüzde bütün evler belli bir kalıpta tasarlanarak yapılmaktadır ve aşağı yukarı aynı şekilde dekore edilmektedir. Bu alışılmış kalıbın dışına çıkmak isteyenler ve uygun alanlarını kullanışlı bir şekilde değerlendirmek isteyenler olabilir. Eğer böyle bir düşünceniz varsa evinize şöyle bir göz atarak değerlendirmek istediğiniz alanları seçin ve makalemizi okuyun. Evlerdeki boş alanları değerlendirmek isteyenler için makalemizde birbirinden güzel öneriler sunuyoruz. Bu önerilerden birisi size ilham kaynağı olabilir.

Öncelikle Boş Alanlarınızı Bir Gözden Geçirin.

Kapı arkaları, merdiven boşlukları, koltuk arkaları, ışığını beğenmediğiniz bir yer, depolama alanı olmasını istediğiniz alanlar… Gözünüze kestirdiğiniz ve kullanışlı, dekoratif bir hale getirmek istediğiniz alanı seçin. Daha sonra ne yapabileceğinize makalemizdeki örneklere bakarak karar verebilirsiniz.

Dolap Kapaklarınızı Değerlendirin.

Dolaplarınızın düzenine bir bakın. Ve bu alanları raf yada askılık ekleyerek kullanışlı birer depolama alanına dönüştürün. Mutfakta bulunan baharatlar, kahvaltılık gevrekler, temizlik malzemeleri gibi pek çok eşyayı bu alanlarda depolayabilirsiniz. üstelik kapatınca dekoratif, tertipli ve düzenli bir görünüm olacaktır. Bu fikri çocuk odası, yatak odanız gibi alanlarda da kullanabilirsiniz. Kıyafet, çorap, bakım ürünleri yada oyuncakları dolap kapaklarına yapacağınız depolama alanlarına koyarak yerden tasarruf sağlarsınız. Ayrıca oldukça düzenli bir görünüm elde edersiniz. Dolap kapaklarınıza sadece raf değil, askı monte edebilirsiniz. Böylece çanta gibi eşyalarınızı burada saklayabilirsiniz.

Dolap Kapaklarınızı Değerlendirin
Dolap Kapaklarınızı Değerlendirin

Duvar Köşelerinizi Değerlendirin.

Duvar köşeleri genelde boş kalır ancak dekorasyona dahil edildiğinde kullanışlı ve gösterişli alanlara dönüştürülebilir. Bu boş alanları depolama alanı kitaplık yaparak değerlendirebilir ve dekoratif hale getirebilirsiniz. Bunun yanı sıra biraz önden kitaplık görünümlü gizli bir oda olarak da tasarlayabilirsiniz. Gizli bir kapı ile girilen ve sadece sizin bildiğiniz harika bir depolama odanız olur. Bu odayı giysi odası, giyinme odası yada temizlik malzemelerini sakladığınız bir oda olarak kullanabilirsiniz.



Duvar Köşelerinizi Değerlendirin
Duvar Köşelerinizi Değerlendirin

Merdiven Altları Nasıl Değerlendirilmeli?

Genelde boş kalan merdiven altlarını oldukça hoş alanlara çevirebilirsiniz. Bu alanı şık raflar ile kitaplığa çevirebilir, koyacağınız ufak bir sehpa ve koltuk ile okuma alanına döndürebilirsiniz. Koltuk yerine minderde tercih edebilirsiniz. Böylece sıcacık ve kullanışlı bir okuma alanına sahip olursunuz.

Merdiven Altı Depolama Alanı
Merdiven Altı Depolama Alanı

Bu fikirleri de Gözden Geçirin.

Ev bitkileri boş alanları değerlendirmek için uygun alanlardır. İddiasız bir sehpanızı bu alana yerleştirerek, üzerine koyacağınız ev bitkiniz ile daha gösterişli bir alan elde edebilirsiniz. Bu bitkiler doğal bir görünüm sağlayarak evinize ferah bir hava katacaktır. Bitkilerinizi sehpanın yanlarına ve önlerine doğru yerleştirerek küçük ve güzel bir bahçe görünümü verebilirsiniz.

Evinizdeki uygun alanları keşfederek oldukça kullanışlı alanlara çevirebilirsiniz. Çalışma alanları, okuma ve hobi köşeleri, depolama alanları, kullanışlı raflar bunlardan sadece birkaçıdır.



Kelimeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bize Ulaşın
Close