Ev DekorasyonuMaksimalizm

Maksimalizm Stili Nedir?

Az ile yetinemeyenlerin stili...



Değişimin engellenemez ilerleyişiyle karşımıza çıkan yeni bir akım, maksimalizm… Bu stili benimseyen kişiler sevdikleri çokluk hissi ile görsel ve duygusal zenginliği ev dekorasyonlarına yansıtmaktadır. Maksimalist ev dekorasyonu ile perdeler, halılar, koltuklar, çerçeveler, duvar kağıtları, ahşap parçalar ve daha birçok öğe daha cesur, daha iddialı ve ihtişamlı bir hale bürünüyor.

Daha büyük evlerde, iddialı renkler ve tasarımlar kullanarak görkemli bir hava yakalamak isteyenler için maksimalist dekorasyon biçilmez kaftan denebilir. Ancak bu büyüleyici dekorasyon stili için birkaç maksimalist trendlerini bilmek sizlere fayda sağlayacaktır.

İşte sizlere maksimalist ev stili hakkında birkaç detay;

Evinizi Maksimize Ederken Sizi Yansıtan Kişisel Seçimleri Kullanın

Maksimalist malzemeler insanlarda merak uyandıran parçalardır. Bunu renkleri daha canlı seçerek yada büyük parçalar kullanarak yapabilirsiniz. Duygusallık, şatafat ve hayal gücünüzü kullanmanız gerekir. Tabi ki bu duyguları bir araya getirirken dengeyi de korumalısınız. Eğer elinizde özgün dekorasyon ürünleri yada sizi anlatan özel parçalar var ise bunlar kişisel bir ortam yakalamak için yeterlidir. Tüm bu zıt kutupları birleştirip bütün yapabilmek size maksimalist stili kazandıracaktır.

Maksimalizm Stili

Daha Farklı Tasarımlara Yer Açın

Maksimalist stilde kullandığınız dekorasyon ürünlerinin işe yarayıp yaramadığı ikinci plandadır diyebiliriz. Öncelik her zaman tasarımdadır. Bunun için size özel farklı tasarımlar yada hayal gücünüze bağlı olarak değişik formlar kullanmak maksimalist stili yakalamak için yardımcı olacaktır.



Farklı Görünen Parçaları Kombinleyin

Birbirinden farklı görünen kumaşlar, uyumsuz olduğu düşünülen renkler yada farklı formdaki desenler maksimalist stili yakalamak isteyenler için kullanışlı malzemelere dönüşebilir. Geometrik desenli bir perde ile çiçek desenli bir halı bazen gayet uyumlu olabilir. Otantik desenlere sahip bir duvar kağıdı kullanırken bir yandan da görkemli ve parıl parıl avizenizi takıp maksimalist dünyanın kapısını aralayabilirsiniz. Önemli olan tek ayrıntı bu farklı parçalar arasındaki ahengi sağlamaktır. Hayal gücü tamamen size kalmış.

Maksimalizm Stili

Değer Verdiğiniz Eşyaları Kullanın

Aile yadigarı bir saat yada dekoratif ürün, sevdiğiniz birinden gelen kıymetli bir hediye, çok eskiden çıktığınız bir gezide gözünüze çarpan hayranı olduğunuz bir eşya… Gördüğünüz zaman size iyi şeyler hissettiren, anlamlı hatıraları olan eşyalarınızı bu stilde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çünkü maksimalist stilde amaç, ihtişamın içinde kişinin kendini iyi hissetmesidir. Eğer çok istemenize rağmen bütün bu birbiriyle ilgisiz görünen eşyaların arasında ahenk oluşturamıyorsanız, size tavsiyemiz yardım almanız yönünde olacaktır. İyi bir iç mimar yada tasarımcı ile bu işi harika bir şekilde sonuçlandırabilirsiniz.

Duvar Kağıtlarını ve Tabloları Hafife Almayın

Maksimalist stilde tablolar ve duvar kağıtları büyük yer kaplar. Yaşanan mekanın sessiz tanıklarıdır onlar. Oluşturulmak istenen bütünlüğü bir tablo ile rahatça yakalayabilirsiniz. Ya da birbirinden çok farklı görünen iki duvar kağıdını kombinleyerek harika bir maksimalist stil oluşturabilirsiniz. Hep söylediğimiz gibi bu stilde amaç bütün bu eşyalar arasında ahenkli bir denge yakalamaktır.

İşte sizlere maksimalist stil ile ilgili birkaç ipucu. Söylediğimiz bu detayları kullanarak istediğiniz ihtişama sahip bir oda yada salona sahip olabilirsiniz. Gerisi sizin eşsiz ve sonsuz hayal gücünüze kalıyor.

İsterseniz aşağıdaki örnekleri inceleyerek Maksimalizm Stili hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.



Kelimeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bize Ulaşın
Close