Ev Dekorasyonu

Düşük Maliyetle Dekorasyonunuza Yenilik Katın

Düşük bütçe ile ev dekorasyon yöntemleri



Herkes zaman zaman yaşam alanlarında değişiklik yapma ve enerjisini tazeleme ihtiyacı duyar. İlk günlerde heyecanla dayayıp döşenilen yerler ve özenle yapılan dekorasyonlar zamanla sıradan olmaya ve dikkat çekici gelmemeye başlar. Mobilyalar eskisi gibi estetik ve yeni görünmez, aksesuarlara zamanın gerisinde kalmış, eskimiş gözüyle bakılır. Aslında belki de eskiyen ve değişen dekorasyon değil, zevklerdir. Herkes zamanla değişime ihtiyaç duyar ama imkana bağlı olarak kimileri hayalindeki değişimi uygular, kimileri ise uygulayamaz.  Yeni bir dekorasyon maliyetini düşünen birçok insan değişimden vazgeçer. Bu yazıyı düşük bütçeyle yaşam alanında değişiklik ve yenilik yapmak isteyenler için yazdık. Belki baştan aşağı bir evi dekore edemezsiniz ama dekorasyonunuza yeni bir hava ve tazelik katabilirsiniz.

yemek masası dekorasyonu
yemek masası dekorasyonu

Düşük Maliyetle Dekorasyona Yenilik Katmak İçin Fikirler

Sürekli aynı ortamda yaşamaktan sıkılanlar, yaşam alanlarında değişiklik arayanlar ama maliyeti yüzünden değişiklik yapamayanlar için az maliyetle yaşam alanlarına enerji katacak bazı fikirler:



  • Canlı renklerin enerjsinden faydalanın: Zamanla yaşanılan alanların hep aynı ve sıkıcı gelmesinin başlıca sebebi renklerdir. Hiçbir değişiklik yapılmasa bile zaman zaman duvarlarınızda ve diğer aksesuarlarda kullanılan renklerde mutlaka değişiklik yapılmalıdır. Yaşam alanlarında enerji katacak canlı renklere yer verilmelidir. Duvarlarda, duvar kağıtları gibi alternatiflerden yararlanarak farklı desen tasarımları kullanabilirsiniz.
ekonomik duvar dekorasyonu
ekonomik duvar dekorasyonu
  • Duvarlar için değişik seçenekler: Sadece duvarlarınızda yaptığınız değişiklikle bile yaşam alanının havasının değiştiğini ve yenilendiğini fark edebilirsiniz. Duvar renklerini değiştirmek, duvar kağıdı kullanmak gibi seçeneklerin dışında duvarlar için tasarlanmış farklı modellerdeki stıckerlar ile duvarlarınıza hareket kazandırabilirsiniz. Duvarlarınız için az maliyetli bir diğer fikir ise düzgün bir simetri ile yerleştirilmiş çerçevelere sevdiğiniz fotoğrafları koyabilirsiniz.
  • Fayanslarınıza yeni havası verin: Evinizdeki fayansları değiştirme şansınız yoksa sadece bir derz kalemi ve derz temizleyici sprey ile temizleyip parlatarak ilk günkü haline döndürebilirsiniz.
  • Tezgahınızı led ile aydınlatın: Yaşam alanlarınızı daha estetik ve modern bir görünüme kavuşturmanın en kolay yollarından biri de aydınlatma kullanmaktır. Mutfağınızda da tezgahınızı aydınlatacak aydınlatma şeritlerinden yararlanarak çok para harcamadan daha estetik görünümlü bir mutfağa sahip olabilirsiniz.
  • Evinizin girişindeki aksesuarlarda değişiklik yapın: Evlerin kapısının önünde gelenleri ilk karşılayan ve ilk izlenimi oluşturan paspaslardır. Küçük bir ayrıntı gibi gözüken bu ayrıntıda yapacağınız bir değişiklik bilinçaltında evinizde değişlik ve yenilik yapıldığı düşüncesini uyandıracaktır. Giriş kısmında kullandığınız farklı objeleriniz varsa onları değiştirmek de aynı şekilde işe yarayabilir. Kapı süsleri, anahtarlık gibi aksesuarlarınızı ister kendiniz yaparak, isterseniz uygun fiyatlarla yenileyebilirsiniz.
  • Musluklarınızı değiştirin: Mutfak, banyo gibi alanların eski görünmesinin bir sebebi de eskimiş ve paslanmış musluk bataryalarıdır. Uygun fiyatlarla alınabilecek yeni ve modern musluk bataryası alternatifleriyle bu alanlarınıza yeni bir hava katabilirsiniz.
  • Çiçeklerin enerjisinden faydalanın: Çiçekler bulundukları alanlara enerji ve tazelik getirirler. Dekorasyonunuza ve odanızın büyüklüğüne göre seçebileceğiniz renkli bitkilerle yaşam alanlarınıza estetik ve huzurlu bir hava katabilirsiniz.
  • Hasır sepetler: Hem görsel olarak hem de depolama için kullanabileceğiniz uygun fiyatlı hasır sepetlerden istediğiniz şekilde yararlanarak doğal ve modern bir hava katabilirsiniz.
  • Fazla eşyadan kurtulun: Son zamanların trendi minimalist tasarımlarda fazla eşyaya yer yoktur. Kullanmadığınız eşyaları tutmak yerine işinize yarayacak başka alternatifleri almak için satabilir veya daha işlevsel, yeni ve dekoratif bir objeye dönüştürebilirsiniz.


Kelimeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bize Ulaşın
Close