Duvar Dekorasyonu

Siyah Duvar Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Siyah duvar dekorasyonu yaparken dikkat edilmesi gerekenler



 

Siyah. Tek bir renk için siyah fazla kaçabilir. Ancak belli bölümlerde uygulayacağınız siyah boya ile cesur ve dramatik sonuçlar alabilirsiniz. Boya tek bir seçeneğiniz değildir. Siyah ve zarif bir duvar kâğıdı ile odanızın görünümünü baştan sona değiştirebilmeniz mümkün. Mutfakta, oturma odasında veya yatak odasında. İhtiyacınız olan sadece kara tahta boyası ve tebeşir. Ne olursa olsun kullanılabilir ve dekoratif bir çalışma yapabilirsiniz.

bantlar ile siyah duvar dekorasyonu
bantlar ile siyah duvar dekorasyonu

Siyah Boyayı Seçerken Bunlara Dikkat Edin

Yatak odası için siyah rengini kullanmaktan çekinmemelisiniz. Çok fazla karanlık olacak diye düşünebilirsiniz fakat bu kötü bir şey değildir. Karanlık zarif olabilir. İhtiyacınız olan deliksiz uykuya siyah rengi ile kavuşabilirsiniz. Siyah renk kullanılan alanlar, oda ışığı ile beraber büyük oranda değişmektedir. En ideal siyahı bulabilmek için başka renklerde de olduğu gibi boyayacağınız duvarın bir kısmına siyahın farklı renk tonlarını sürerek deneyin. Bütün gün değişik dönemlerde renklerin nasıl göründüğünü inceleyin. Siyahın fazlasıyla tonu bulunmaktadır. Mavi renk siyahın yoğunluğunu ayarlamak için kullanılan renklerden biridir. Seçeceğiniz boyanın ince yapılı ve mat bir renk olmasına dikkat etmelisiniz. Küçük alanlar için yapacağınız uygulamalarda ise oda aydınlatmaları ve canlı bir tavan rengi ile gözü yormayacak geçişler yapabilirsiniz. Sadece uygun rengi bulmanız yeterli olacaktır.



Aydınlatmalar

Eğer odalarınızın duvarlarını karar verip siyaha boyadıysanız odalar karanlık görüneceği için odanın ışık alması oldukça önemli olacaktır ve aydınlatmalar burada rol oynayan en önemli unsurlardan bir tanesidir. Spot ışıkları kullanabilir veya modern dekorasyonda da olduğu gibi sarkıt lambaları odalarınızda kullanabilirsiniz. Dilerseniz rengarenk bir ışıklandırma da kullanabilirsiniz. Duvarlarınızın köşelerine yansıyacak olan rengârenk renkler evinize oldukça farklı bir hava katabilir.

salonda siyah duvar dekorasyonu
salonda siyah duvar dekorasyonu

Aksesuarlar Ve Dekorasyon

Siyah rengi taşıyabilecek oldukça renkli dekorasyon ürünleri bulunmaktadır. Eğer odalarınızda siyah rengini kullanacaksanız mobilyalarınızı açık renkte tutmaya özen göstermelisiniz. Kullanacağınız açık renk mobilyalar odanızı daha geniş göstermeye yardımcı olacaktır. Tüm odanın boyasını boyamak yerine evinizi geniş gösterecek gibi duvarları da bir yardım alarak büyük göstermeniz mümkün. Alan problemi yaşamıyorsanız, bolca yeşil bitkileri kullanmanızda fayda var. Doğal ortamı sağlayacak ve hoş bir görüntü yaratacak olan uzun yapraklı bitkileri ve saksılardan tavandan sarkan çiçekleri hayal ettiğiniz zaman siz de kullanmak isteyeceksiniz.

Her tarafa koyacağınız dekoratif kokulu mumlar evinizi yumuşatacak ve romantik bir hava sergileyecektir. Siyah duvar dekorasyonuna en yakışacak bir başka ev stili ise şömine kullanmak olacaktır. Taş duvarlardan yapılmış olan şömine ve etrafında oluşturduğunuz kırmızı ateşin de yansımaları ile mükemmel bir ortam sağlayacaksınız. Tabloları duvarlara monte etmek yerine yerden yaslayabilirsiniz. Her tarafa yerleştireceğiniz vazolar ve heykeller de günümüz trendlerinden olacaktır ve evinize çok yakışan bir stil kattıracaktır. Siz de mutlaka siyahı evinizde denemelisiniz.



Kelimeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bize Ulaşın
Close