Ev Dekorasyonu

Taş şömine ile ev dekorasyonu modelleri



Ev dekorasyonunda salonlar ve oturma odalarında rahat hissetmek ya da rustik bir görünüm vermek için taş bir şömine tercih edebilirsiniz.Böylece hiç bir zaman yanlış bir seçim yapmamış olursunuz. Aksine taş şömine ile ev dekorasyonu, yumuşak hissedeceğiniz bir dekora sahip olmanızı sağlar ve boşluklara rahatlık getirmemize izin verir. Çok güçlü bir iç mekan tasarımı gibi görünmeyebilir ancak her zaman harika bir görünüm olacak. Ancak taş bir şömineyi modern bir dekora nasıl entegre edeceksiniz ve etrafını nasıl süsleyeceksiniz?

Taş Şömine İle Ev Dekorasyonu Modelleri

  • Güvenli bir seçim, salon dekorunda şömineyi dikkatin merkezi haline getirmek olacaktır. Şömine de bir boşluk bölücü olarak iki katına çıkarsa, bu harika sonuç verir. Salon, yemek alanı ve belki de mutfağı içeren açık bir kat planınız varsa, bu alanların hepsini davetkar hissetmek için taş bir şömine kullanabilirsiniz.
  • Taş şömine ile ev dekorasyonu ile rahat bir rustik havanın tadını çıkarmak için,  taştan şöminenin tek güzel özelliğiniz olmasına izin vermeyin. Taşları ve şöminenin sıcaklığını diğer doğal dokularla, ahşap, hasır ve bazı tekstil gibi malzemelerle tamamlayabilirsiniz .
  • Bir şömineden faydalanmanın birçok yolu vardır. En belirgini, kanepeyi ve koltukları şöminenin önünde bir U-şeklinde düzenleyerek. Bu şekilde herkes sıcaklık hissedecek ve bu odak noktasıyla karşı karşıya kalacaktır.
  • Odadaki tek rustik özellik taş bir şömine veya belirli bir desen, renk veya dokuya sahip tek unsur ise, yerinden çıkmış gibi görünebilir. Bunu, kahverengi bir deri kanepe veya şömine tuğlalarının düzenlendiği şeye benzeyen geometrik desenli bir alan halı gibi diğer benzer unsurlarla tamamlayarak kaçının.

Taş Şömine İle Ev Dekorasyonu

  1. Tavan boyunca uzanan bir şömine, özellikle yüksek bir tavana sahip bir alanda gerçekten dramatik görünebilir. Her biri kendine özgü renk tonu ve dokusu ile yığılmış taşlar dikkatin merkezi olacak, bu nedenle dekorun geri kalanını basit ve tarafsız tutmak güzel bir fikir olacaktır.
  2. Bir şömine tamamen dekoratif olabilir, yani işlevsel olmak zorunda değildir. Oda için bir odak noktası olarak kullanabilirsiniz ve sadece ahşap kütükleri görünüş ve doku için koyun veya bu alanı örtün ve onun önünde bir Çiçek kullanın.
  3. Daha kolay bir şekilde bir dekora sığacak şekilde döşenmiş bir taş şömine yapmak için şömine rafınfan faydalanabilirsiniz. Raf ahşaptan yapılabilir ve odanın tüm ahşap mobilyalarıyla ve zemiyle koordine ederken taşla kontrast oluşturabilir.
  4. Taştan bir şöminenin çıplak bırakılması bazen istenebilir ancak dekorun bir parçası haline gelmesini ve içine uyum sağlamak istiyorsanız, TV’yi üzerine monte etmek ya da yüzeyini çerçeveli fotoğraflarla, açık raflarla örtmek  daha iyi bir fikir olabilir .
  5. Modern konutlar ve daireler, rustik kabinlere ve evlere kıyasla sık sık soğuk ve daha az karşılama hissi gösterebilir ve bunu önlemenin bir yolu, oturma alanına taş şömine eklenmesidir. Odunla yanan bir şömine olması gerekmez bu görüntü elektrikli düzen ile de verilebilir ve işlevsel olması gerekmez. İstiflenmiş taş duvar bölümü ruh halini sıcak yansıtmak için yeterlidir.

Taş Şöminelerin Etrafını Süsleme

  • Bazı durumlarda şömine ince bir aksan özelliğiyken,  boyut ya da tasarım ile daha da etkileyici olabilir. Bu geleneksel aile odasında şömine açıkça ana odak noktası, odanın  bir bölümünü işgal ediyor.
  • Köşeli şömineler oldukça ilginç. Genellikle boş kalmış bir alanda kullanıyorlar, ancak aynı zamanda düzenini her zamankinden biraz farklı hale getiriyorlar. Daha özel olarak, oturma alanı bu köşeye odaklanmalıdır, aksi takdirde şömine sadece faydalı alanı kaplayan ek bir unsur gibi hissedecektir.
  • Güzel taş şömineden daha fazla dikkat çekmek için vurgulu ışıkları üstüne koyun. Sıcak ışık, taş yüzeyi vurgulayacak ve geceleri en güzel ve rahat ambiyansı oluşturacak. Aslında, vurgulu ışıklar, çerçeveli resimler, heykeller veya başka şeylerin odak noktasını belirgin hale getirmekte harika.
  • Taş şömine ile ev dekorasyonu için ahşap bir tavan veya çatıya ve maruz kalmış tuğla duvarlara sahip bir alanda, yığılmış taş bir şömine doğal bir ilave olur. Mobilyaları nasıl konumlandırıp yönlendireceğini ve çevresindeki duvarları ve alanı nasıl süsleyeceğini bilerek dekore edin.
  • Oturma alanı doğrudan şöminenin karşısındaysa bile, o rahat ortamı elde etmek için yine de bir tezgah veya bir koltuk yan yana koyabilirsiniz. Bu taş köşe şöminenin çağdaş bir ortama nasıl entegre olabileceğini gösteren güzel bir örnek.
  • Şömine ve TV kombin, küçük alanlara uyan ve bir alanı dekore ederken basitçe doğal olarak gelen ortak bir yoldur. Ancak, böyle bir tasarımın hem artılarını hem de eksilerini göz önüne aldığınızdan emin olun.
  • Taş şömine ile ev dekorasyonu seçimlerinizde şömineyi dikey olarak tasarlayarak alanı dengeli bir şekilde kullanabilirsiniz. Tavan yüksekliği şömineyi ön plana çıkaracak ve alanın daha uzun ve daha büyük görünmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda, depolama mobilyaları için yanlarda yeterli alan kalmalıdır.
  • Alan sınırlı olduğunda, şömine TV standı olarak ikiye katlanabilir ve ayrıca koleksiyon veya kişisel eşyaları sergilemek için bir materyali tutabilir. Şömine, odanın duvarlarından veya diğer tasarım öğelerinden biriyle eşleşebilir.
  • Dış mekan şömineleri büyüleyici olabilir ve burada taş daha iyi ve kolay uyuyor.

Taş Şömine ile Ev Dekorasyonları



Kelimeler

2 thoughts on “Taş şömine ile ev dekorasyonu modelleri”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bize Ulaşın
Close