Ev Dekorasyonu

Sarı Duvarların Sıcaklığını Evinize Yansıtın

Sarı duvar dekorasyonu nasıl olmalıdır



Sarı, yazı ve güneşi hatırlatan cıvıl cıvıl bir renktir. Hayatın birçok yerinde sarı renge gözleriniz alışık olsa da evinizin duvarlarının sarı olduğunu hiç hayal ettiniz mi? Birçok kişi sarıya dekorasyonunda küçük küçük yer verse de duvarlarının tamamını sarı olarak düşünmez. Aslında sarı duvar boyası sanıldığının aksine korkulacak bir renk değil aydınlık görüntüsüyle kullanıldığı alanda ferah ve doğal bir hava yaratacak renklerden biridir. Sadece evlerde değil ofislerde veya kafe gibi mekanlarda da kullanıldığında hareket ve enerji katabilir. Sarıyı duvarlarında kullanmak çekinenler için sarı duvarlar için hazırladığımız bazı dekorasyon fikirleri ilham verici olabilir.

açık sarı duvar yatak odasında kullanımı
açık sarı duvar yatak odasında kullanımı

Sarı Duvarlar İle Oturma Odaları Ve Salonlara Canlılık Katın

Sarı duvarlar ilk düşünüldüğünde riskli ve korkutucu gelse de aslında hiç öyle olmadığını hatta mobilyalarınızı ve dekoratif aksesuarlarınızı öne çıkarmak için avantajlı bile olduğunu bilmelisiniz. Verdiği aydınlık ve ferahlık hissi ile temizlik ve hijyen ile de ilişkilendirilir. Özellikle tavanlarınız alçak ve karanlık bir his yaratıyorsa sarı duvarlar tavanın daha yüksek görünmesini sağlayabilir. Oturma alanınızın da bu sayede olduğundan daha büyük görüneceğine emin olabilirsiniz. Risksiz ve sade bir dekorasyon isterseniz pastel turuncu tonları veya toprak tonları ile tamamlayarak sıcak bir hava yaratabilirsiniz. Ama dekorasyonda sıra dışılığı, cesareti ve risk almayı seviyorsanız sarı ile siyahın birlikte kullanımı sonucu ortaya çıkan iddialı görünüm hoşunuza gidecektir. Böyle bir kombinasyonda mobilyaların da siyah kullanılması görünümü güçlendirir.



Sarı Duvarlar İle Çalışma Veriminiz Artsın

Sarının dikkati ve yaratıcılığı arttırıcı özelliği olduğu bir gerçektir. Üstelik sarı duvarlar hem modern dekorasyonları uygulamanızı kolaylaştıracak hem de odanın düzenli görünmesine destek olacaktır. Çalışma odasında sarı duvarlarınızı grinin açık tonlarıyla ve beyazla bütünleyebilir, beyaz mobilyalar kullanabilirsiniz. Eğer yoğun bir çalışma dönemindeyseniz sarı duvarlar yoğun çalışma stresini azaltmak ve verimliliği arttırmak için ideal bir tercih olacaktır.

sarı duvarlı çocuk odası
sarı duvarlı çocuk odası

Çocuk Odalarını Sarı Renk İle Şenlendirin

Klasikleşmiş kız çocukları için pembe, erkek çocuklar için mavi rengin dışına çıkıp sıra dışı bir tercih yapmaya ne dersiniz? Eminiz ki çocuğunuzun duvarlarında sarı rengi gördükten sonra pişman olmayacaksınız. Tam çocukların enerjileri ile uyum gösterecek sarı renk aynı zamanda odalarını severek vakit geçirecekleri, sıcak bir yaşam alanına dönüştürecektir. Düzene en çok ihtiyaç duyulan çocuk odalarının daha toplu görünmesi için sarı renk doğru bir tercihtir. Sarı renkli duvarları diğer canlı renklerle kullanamam diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Pembe, mavi, turuncu, yeşil gibi diğer canlı ve zıt renklerle de uyumlu bir şekilde kullanabilirsiniz.

Mutfak Duvarlarında Sarı Renk

Mutfağınızda eğer kullanacağınız duvar boyası ise tercihiniz sarının açık tonları olurken eğer duvar kağıdı kullanacaksanız her tonundan yararlanabilirsiniz. Sarı duvar kağıtları ile kaplanmış bir mutfak ahşap ve metal ögelerle çok şık bir görünüm oluşturabilir. Sarı duvarların yarattığı sıcak hava sayesinde endüstriyel mutfak tarzındaki soğuk hava yumuşayacaktır.



Kelimeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bize Ulaşın
Close