Ev Dekorasyonu

Kışlıklar Kalksın Yaz Hazırlıkları Başlasın

Kışlıkları Kaldırma



Yazın habercisi bahar geldi, havalar yavaş yavaş ısınırken birçoğumuzu bahar temizliği telaşı sardı. Bahar temizliklerinin olmazsa olmazı kalın kışlık giysilerimize veda etme, incecik yazlıklarımızı çıkarma zamanı. Bu kadar kışlık, kalın kıyafet nereye kaldırılacak sorularını da duyar gibiyiz. Aslında bu işi belirli bir sıraya ve düzene göre yaparsanız çok da sorun olmayacaktır. Kışlıkları kaldırmaya nereden nasıl başlayalım? Sorularının cevaplarını ve yöntemlerini yazının devamında bulabilirsiniz.

kışlıkları depolama
kışlıkları depolama

Kışlıkları Kaldırmaya Nereden Başlanmalı?

Dolaplarda yeni mevsim kıyafetleri için yer açmanın zamanı geldi. Bunu yapmak için nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız öncelikle dolaptaki kışlık kıyafetlerinizi düzgünce boşaltın. Boşalttığınız kıyafetler içinde yazın giyilebilecek olanlar varsa onları ayırın, sonra da asla giymem dediğiniz birilerine verebileceğiniz ya da geri dönüştürebileceğiniz kıyafetleri ayırın. Böylelikle geriye kalan kıyafetlerinizle birlikte 3 gruba ayırmış oldunuz. Bu kıyafetlerin ceplerini tek tek kontrol etmeli, lekeli ve kirli olanlar varsa yıkamalısınız. Yıkamadığınız kıyafetleri kaldırdığınızda üzerinde leke, koku veya parfüm kalıntısı varsa sonradan kötü koku ve küf oluşturabilirler. Bu şekilde kıyafetleriniz böcek ve güveleri daha çok üzerine çekecektir.



atkıları depolama
atkıları depolama

Giysileri Depolamak İçin Doğru Malzemeleri Kullanın

Giysilerin hepsinin temiz olduğuna emin olduktan sonra artık depolama işlemine başlayabilirsiniz. Ancak öncelikle kıyafetlerinizi kumaşlarına göre ayırmanız hem sizin için kolaylık olur hem de özel ilgi gerektiren nazik kumaşlı kıyafetlerinizin zarar görmesini engeller. Tahtakuruları için yünlü ve ipekli kıyafetler süper bir yiyecektir, bu nedenle bu türdeki kıyafetlerinizi ayrı bir yerde muhafaza etmeniz diğer kıyafetlerinizin zarar görmemesi için faydalı olur. Dolapta yer kalmasını istiyorsanız büyük eşyalarınızı vakumlu poşetlere koymak çok iyi bir fikirdir. Yorganlarınızı ve battaniyelerinizi de koyabileceğiniz bu poşetler hava kilitlidir, eşyalarınızı yerleştirdikten sonra elektrik süpürgesi yardımı ile içindeki havayı çekerseniz küçülecek, o kocaman eşyaların kapladığı alan da azalacaktır. Bu poşetlerin suya dayanıklı olması da isterseniz balkon, teras gibi alanlarda da muhafaza edebilmeniz için büyük bir avantajdır. Bu poşetlerin dışında tülbent veya pamuktan yapılmış olan bohça, torba, hurç tarzı şeyleri depolama için kullanabilirsiniz. Çok tercih edilmese de plastik kutular da bu konuda değerlendirilebilir. Her yerde kolaylıkla bulabileceğiniz bu kutulara hava girebileceği için hassas kıyafetlerde zarara neden olabileceğini unutmamanız gerekir. Karton kutular ise asidik olduğu için ve su, nem gibi dış etkenlere dayanıklı olmadığı için çok önerilmez. Ayrıca üzerinde çeşitli böcek ve zararlıları çekebilecek tutkal, bu zararlıların girişini kolaylaştıracak aralıklar olabilir. Bu arada kışlık ayakkabıları da cilalayarak kutulara koymak ve koymadan önce burunlarının çökmemesi için de içlerine gazete kağıtları doldurmak gerektiğini unutmamalısınız.

Kışlık Kıyafetler Nerede Saklanmalı?

Öncelikle kıyafetlerinizi kaldırmadan önce zararlı canlılardan korumak için küçük bir tülbentten yapılmış bohçayı lavanta veya lavanta yağına batırılmış olan pamuklar ile doldurarak kıyafetlerinizin arasına koymayı unutmayın. Şimdi sıra geldi hazırladığınız poşetlerinizi ve kutularınızı kaldıracak bir yer bulmaya. Tavan araları gibi çok nemli yerlerde eşyalarınızı saklamak pek doğru olmaz. En ideal yerler baza altları, çekyat altları ve dolap üstleridir. Bu şekilde eşyalar kontrollü bir ısıda ve nem seviyesinde sağlıklı bir biçimde muhafaza edilmiş olur.

 



Kelimeler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bize Ulaşın
Close